Društvo

VELIKA BOKEŠKA FEŠTA PONOVO U OKVIRU PRAZNIKA “MIMOZE”

U okviru 50. Praznika mimoze, nakon dvije godine pauze ponovo će biti organizovana Velika bokeška fešta u okviru koje će biti otvoren Sajam masline i vina u Bijeloj . Organizator je NVO “Velika bokeška fešta”, a program je predviđen od  8 do 11. februara.

Fešta prethodne dvije godine nije organizovana zbog nepostojanja odgovarajućih uslova, prije svega prostora, Sajam masline i vina, dobiće ponovo svoje mjesto u prostorijama u prizemlju Centra za kulturu u Bijeloj, informišu na sajtu Maslinarskog društva Boka.

-Cilj Velike bokeške fešte je da promoviše lokalnu zajednicu i oživi mala mjesta u periodu van turističke sezone ukaže na njihove tradicionalne vrijednosti,  materijalne i nematerijalne baštine.

Program će početi 8. februara obilježavanjem 140 godina od osnivanja škole u Bijelskim Kruševicama, a biće održan i  okrugli sto “Znameniti Kruševljani”. Narednog dana planirano je svečano otvaranje Velike bokeške fešte i početak sajma  masline i vina i drugih prehrambenih domaćih proizvoda koji će trajati dva dana. Biće priređen i dječiji maskenbal , a poslednjeg dana zabavno veče i promocija knjige travara Branislava Popovića.

PROGRAM FEŠTE:

08.februar 2019.godine (petak) – Svečano obilježavanje 140 godina osnivanja škole u Bijelskim Kruševicama, Okrugli sto: Znameniti Kruševljani, sadnja maslina posvijećena Jereju Bijeliću, osnivaču škole, kulturno zabavni i edukativni sadržaji iz oblasti maslinarstva…

09.februar 2019.godine (subota) – Svečano otvaranje Velike bokeške fešte, defile mažoretki, gradska muzika, dječji maskenbal
Sajam masline i vina i drugih prehrambenih domaćih proizvoda od 10 – 18 sati u prizemlju Centra za kulturu u Bijeloj

10.februar 2019.godine (nedjelja) – Sajam masline i vina i drugih prehrambenih domaćih proizvoda od 10 – 16 sati
Dječji maskenbal u 17 sati

11.februar 2019.godine (ponedjeljak) – Zabavno veče i promocija knjige travara Branislava Popovića u 18 sati.

Organizator zadržava pravo na manje izmjene, o čemu će javnost biti obaviještena.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com