Društvo

VEKTRA BOKA TUŽI OPŠTINU HERCEG NOVI ZBOG PARKINGA NA DUBRAVI

Četvorogodišnji spor Vektra Boke i opštine Herceg Novi u kojem Vektra traži 18,7 hiljada eura na račun sticanja bez osnova zbog, kako tvrde, nezakonitog korišćenja zemljišta koje je u vlasništvu ove kompanije, uskoro bi trebalo da bude završen.

Ugovorom o zakupu koji je hercegnovska opština 2007. godine zaključila sa HTP Boka, dato im je na korišćenje zemljište na Motel Dubravi na kojem je napravljen parking. Iz Vektra Boke tvrde da su ovaj ugovor raskinuli poslije dvije godine zbog neplaćanja, te od opštine traže i 1,7 hiljada eura na račun godišnje zakupnine.

U tužbi navode da je opština osim što, ni nakon otkaza ugovora, nije plaćala naknadu, nastavila neovlašćeno da koristi parking i stiče prihode, zbog čega su tražili da im se nadoknadi vrijednost postignute koristi koja se ogleda u tržišnoj cijeni koju bi opština plaćala za zakup na toj lokaciji. Tvrde da je opština bespravno držala to zemljište ubirajući prihode imajući u vidu raskid ugovora.

Iz hercegnovske opštine kažu da upravo činjenica da je ugovor o zakupu zemljišta sklopljen, govori da nema mjesta navodima o sticanju bez osnova ukazujući da ugovor nije otkazan, već je istekao 2012. godine, dok potraživanje za godišnju kiriju odbacuju kao  zastarjelo.

Odbacuju i navode o neosnovanom korišćenju zemljišta i  ubiranju plodova jer je, kako tvrde, Parking servis Herceg Novi, kao samostalno pravno  lice, korisnik spornog parkinga na Dubravi. U prilog tome ide i činjenica da je Vektra Boka u međuvremenu od Parking servisa preuzela državinu, navode iz opštine.

Jučerašnje ročište je odloženo, ali se očekuje da će na idućem glavna rasprava biti zaključena, a presuda donijeta u roku od mjesec, prenosi Pobjeda.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com