DRUŠTVO

VEČERAS RADIONICA “MLADI HERCEG NOVOG-ZAJEDNO” U OKVIRU STRATEGIJE ZA MLADE

Prva u seriji radionica „Mladi Herceg Novog – zajedno“ u okviru promocije Strategije za mlade Opštine Herceg Novi  biće održana večeras u Domu omladine (prvi sprat), od 18 do 20 sati.

Iz Sekretarijata za kulturu i obrazovanje pozivaju mlade uzrasta od 15 do 30 godina da se uključe. Prema riječima načelnice Ane Zambelić PištaloOvaj program, prije svega, ima za cilj da mlade ohrabri da se zauzmu za sebe i svoje sugrađane, da aktivno učestvuju u životu zajednice, da Opština njihov glas čuje i uvaži“.

Interaktivne radionice „Mladi Herceg Novog – zajedno“ biće realizovane tokom februara na više lokacija u gradu. Namjera je da se mladih ljudi čuje šta bi željeli da postignu ili dožive u svom gradu i šta ih u tome spriječava, bilo na ličnom ili društvenom planu. Radionice će biti prilika da oni daju ideje i predloge za buduće programe i aktivnosti.

Osim toga, radionice koje će voditi profesionalni omladinski radnik, biće učesnicima izvor informacija u vezi sa položajem mladih u regionu i šire, rezultatima omladinskog rada kod nas i u svijetu, te dobrobitima aktivnog učešća mladih.

Iz Sekretarijata podsjećaju i da je pri kraju izrada prvog Informatora za mlade Herceg Novog. Takođe, slijedi nastavak edukativnog projekta „Pričajmo o…“ u okviru kojeg se kroz pozorišnu formu otvaraju teme o kojima se rijetko i malo priča, a često i značajno pogađaju mlade ljude i njihove porodice.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com