Društvo

VEČERAS POČINJU DANI GRČKE

Dani Grčke,  u okviru 49. Praznika mimoze  počinju večeras. Ambasada Grčke rado učestvuje u svim manifestacijama koje imaju za cilj promociju grčkog jezika i kulture i sa velikim zadovoljstvom se odazvala pozivu za dvodnevno učešče u Prazniku Mimoze u Herceg Novom i prilici da promoviše grčku kulturu, kazao je Theodoros Michalopoulos savjetnik u Ambasadi Grčke.

Večeras, u prostoru Gradske kafane, planirano je veče grčke gastronomije i muzike.

-Zahvaljujemo se hotelskoj grupi MAESTRAL RESORT & CASINO, u grčkom vlasništvu, koja će specijalitete grčke kuhinje pripremiti i posjetiocima ponuditi besplatno“, objasnio je Michalopoulos. Gosti će biti animirani zvucima buzukija i imaće mogućnost da zaplešu planetarno popularnu grčku igru – sirtaki. U ovom programu će, po pozivu Herceg festa, učestvovati Miljan Obradović i plesači KSC Diano.

Sutra  u Maloj sali Dvorane Park u 20 časova će biti prikazan film režisera Grigorisa Karantinakisa, „Haritonov hor” koji je pobijedio na svjetski poznatim filmskim festivalima u Solunu i Aleksandriji i bio kandidat za Oskara 2005. godine. Grčki gradić, horsko takmičenje i ljubav – radnja se kreće u okvirima “mediteranske egzotike”. Prelijepi pejzaži Krfa, nježna ljubavna priča u sjenci diktature i neodoljiva muzika samo su neki od aduta ovog filma.

Film „Haritonov hor“ prenosi atmosferu Grčke s kraja šezdesetih godina i specifičnost ondašnjih političkih i društvenih prilika“, kazao je Michalopoulos dodajući da će u okviru manifestacije biti izložene i fotografije sa karnevala u Patri, jednom od tri najveća svjetska karnevala, koji je počeo 17. februara i još traje uporedo sa ovim događajem na Prazniku mimoze .

Na projekciju filma „Haritonov hor“ ulaz je besplatan.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com