IzdvojenoTurizam

VEČERAS „NAD BOKOM PO MJESEČINI“

U III izdanju događaja „Nad Bokom po mjesečini“ u noći punog mjesec, posjetioci će večeras moći da obiđu utvrđenje-vidikovac Tajno brdo, nekadašnje vojne položaje na vrhu Gručalica i vidikovac pod brdom Šilobod, saopštavaju iz Agencije za razvoj i zaštitu Orjena.

-Sve tri lokacije su zanimljive po burnoj istoriji, ali i izuzetnim vidicima na ulaz u Boku Kotorsku. Noćni aspekt organizovanog obilaska, događaju daje notu neuobičajenosti, pa i mističnosti. Da bi priča bila zaokružena, po povratku na Kameno slijedi kratka prezentacija o fantastičnim bićima hercegnovskog zaleđa, mjesecu i mjesečini, koja se organizuje u predivnom ambijentu dvorišta crkve Sv. Jovana.

Okupljanje na raskrsnici u selu Kameno, uvodne informacije, podjela učesnika u grupe predviđena je u 20:45.  U 21:00 planiran je polazak sa vodičima na tri atraktivna vidikovca i istorijska mjesta Tajno brdo, Gručalica i vidikovac pod Šilobodom. U porti crkve Sv. Jovana na Kamenom u 22:30 organizovano je prigodno osvježenje, a zatim popularna prezentacija  „Fantastična bića hercegnovskog zaleđa, mjesec i mjesečina ” koju će održati Željko Starčević iz Agencije za razvoj i zaštitu Orjena. Završetak oficijelnog programa planiran je u 23 sata. Učešće je besplatno, a dolazak je u sopstvenoj režiji.

Mjesto je udaljeno desetak minuta vožnje od kružnog toka u Meljinama, putem ka Trebinju. Na vidikovcima će posjetioci moći da doznaju niz zanimljivosti o lokalitetima koje obilaze. Za sigurnije kretanje terenom osvijetljenim jedino mjesečinom, neophodno je imati pouzdanu baterijsku lampu i adekvatnu zatvorenu obuću (ne japanke i sandale!). Događaj je pogodan za osobe u prosječnoj fizičkoj kondiciji. Učešće je po standardnim uslovima: na sopstvenu, a za djecu na odgovornost roditelja.

Organizatori događaja su Agencija za razvoj i zaštitu Orjena i MZ Kameno-Žlijebi, uz podršku Turističke organizacije i Opštine Herceg Novi, te pomoć „Cicak akustike”, planinarskog kluba „Subra“ i Viteškog društva Sv. Stefan.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com