Kultura

VEČERAS NA HERCEGNOVSKOJ KULTURNOJ SCENI – IZLOŽBA I FILM

Dva programa vrijedna pune pažnje večeras na hercegnovskoj kulturnoj sceni,  u Galeriji Josip Bepo Benković  izložba slika  Milene Šotre i  skulptura Nade Stanić, u maloj Sali Dvorane Park  projekcije dokumentarnog filma “Mirsada” reditelja Danila Marunovića.

Izložba  Milene Šotre i Nade Stanić  osmišljena je  kao posveta značajnim  umjetnicama, Novljanki i vajarki Nadi Stanić i slikarki Mileni Šotri, sjećanje je ali i posveta ženama u susret 8. Martu. U postavci su 23 slike iz  legata Milene Šotre i 15 skulptura Nade Stanić, koje je ustupila njena porodica. Izložbu će u 19  sati otvoriti novinarka i pjesnikinja, Ksenija Matović.

U Maloj Sali Dvorane Park, u okviru umjetničko – aktivističke kampanje “Living dream”  danas i sutra biće  organizovana premijerna projekcija filma Mirsada filmskog i pozorišnog reditelja Danila Marunovića. U fokusu je sudbina dvanaestogodišnje djevojčice Romkinje koja od najranijeg djetinjstva prosi na ulicama Podgorice, a protagonisti filma su i romska djeca koja žive na  margini društva, takođe prinuđena  da se bave prosjačenjem, razapeta između romskih društvenih kodeksa, porodičnog nasilja, sopstvenih ambicija i potreba. Projekcije u  maloj sali Dvorane “Park” počinju u 20 sati, a cijena ulaznice je 2,5 eura.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com