IzdvojenoKultura

VEČERAS KONCERT “EXODUSA” – PRIČA O NOVOM I O NAMA, STORIJA ČIJE SE STRANICE JOŠ DOPISUJU

U okviru pratećeg programa HAPS-a večeras će  biti održan koncert Exodusa u Dvorani “Park” u 20:30. Filatelističko društvo Boka, povodom 50 godina postojanja ove vokalno istrumentalne grupe danas je izdalo poštanski žig  uz ilustrovanu kovertu koji su u upoterbi u pošti Herceg Novi.

Grupu “Exodus” su u novembru 1966 osnovali Zoran-Zoro Martineti, Tonći Ćurčija, Andrej-Andrija Nikolić, Vladimir Vlado Kovač i Dragomir- Dragan Đorđević. 2015. godine je započelo obilježavanje svog velikog jubileja – 50 godina neprekidnog postojanja i rada. Tada su izdali multimedijalni projekat “Prvih 48 godina” koji se sastojao od CD-a sa 21 kompozicijom i DVD-a sa 115 minuta video materijala, sublimirali su sve što su uradili u prvih 48 godina.

-S najljepšim uspomenama na koncert “Nostalgija” iz 2002. godine, koji smo, sa prijateljima iz klape “Stari kapetan”, JUK “Herceg fest” i Hercegnovskog pozorišta, uradili u sklopu programa HAPS-a,  rado bismo  završni dio obilježavanja našeg  jubileja realizovali na isti način,  u sklopu ovogodišnjeg HAPS-a, predložio je u ime “Exodusa”  Ante Krstović.

Jedini mogući odgovor je bio da predlog uz zadovoljstvo bude prihvaćen  je priča o Exodus-ima  priča o Novom i o nama, storija čije se stranice  još dopisuju.

Večeras će na koncertu priču o Exodus-ima,  ispričati   Zoro Martineti, Ante  Krstović, Đoko Radonjić, Nešo Vojvodić  i  Rade Ćoso – biće predstavljena i knjiga “EXODUS – Sjećanja na prvih 50 godina”, nastupiće nekadašnji članovi i prijatelji, a sve ostalo neka bude iznenađenje.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com