IzdvojenoKultura

VEČE FOLKLORA NA FESTIVALU “U SUSRET LJETU 2018” – IGROM I PJESMOM OD SLOVENIJE DO MAKEDONIJE

Veče folklora u okviru međunarodnog festivala “U susret ljetu 2018”, koji već petu godinu organizuje KUD Igalo uz punu podršku hercegnovske opštine otvorio je sekretar Sekretarijata za društvene djelatnosti i sport Darko Klasić, poželjevši učesnicima i gostima dobrodošlicu a domaćinima i brojnoj  publici  lijepu zabavu na terasi Peoples beach bara.

Članovi KUD “Nikola Đurković” iz Kotora započeli su koloplet igara, pjesme,muzike, različitih koreografija, ritmova, nošnji, a nastavili su gosti iz Kranja, Trebinja, Kočana, Bileće, Čačka a u finišu  su nastupili domaćini iz KUD Igalo. Smjenjivale su se igre iz svih krajeva nekadašnje Jugoslavije, a voditeljka programa Dubravka Perović predstavila je pojedinačno sva društva ističući da uglavnom baštine dugu tradiciju, okupljaju mlade, sami organizuju i nastupaju na značajnim festivalimai, u svojim zemljama i Evropi,  osvajaju nagrade i priznanja.

  

 

 

 

 

 

 

Predsjednik KUD Igalo, Igor Simović, na završetku programa naglasio je da su u KUD Igalo festival pripremali skoro dva mjeseca uz bezrezervnu podršku članova i roditelja. Uz zahvalnost svima njima Simović je zahvalio i predstavnicima hercegnovske Opštine i poručio: mi smo sa svim učesnicima festivala postali veliki prijatelji, oni nam rado dolaze i mi rado odlazimo kod njih pa je opravdano očekivati da ovaj festival traje i razvija se.

 

 

 

 

 

 

 

Svi učesnici i svi koji su podržali festival dobili su prigodne poklone i zahvalnice.

U  odličnoj atmosferi – učesnici večeri folklora, od Triglava do Đevđelije, ali i dio posjetilaca, uhvatili su se u zajedničko kolo u kojem je koreografija bila nevažna jer je preovladala pozitivna  energija mladosti, kulture bez granica i dobre volje.

Međunarodni festival folklora “U susret ljetu 2018” završava sutra.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com