Sport

VATERPOLO, SVJETSKO PRVENSTVO – AUSTRALIJA BOLJA OD CRNE GORE

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore nije uspjela da se plasira u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Južnoj Koreji. Crnogorski vaterpolisti poraženi su u osmini finala, nakon slabijeg izvođenja peteraca, od Australije 13:11. Utakmica je u regularnom toku završena neriješeno 9:9.

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković preuzeo je krivicu za loš rezultat .

-Nijesmo došli da bismo igrali četvrtfinale, već je bila želja da idemo do samog kraja. Nijesmo igrali loše, ali ne mogu reći i da smo igrali dobro. Posebno u u ključnim momentima u sve tri utakmice. Neuspjeh je i tako ga moramo označiti. Htjeli smo više, ali ne mogu da zamjerim momcima, koji su bili motivisani, imali smo i odličnu atmosferu. Ako je neko kriv, ja preuzimam svu krivicu. Ja sam morao da biram rješenja, momci su dali sve što su imali. Ne možemo da budemo zadovoljni. Slijedi analiza i da se onda okrenemo budućnosti, jer Crna Gora ima mnogo obaveza u narednom periodu, rekao je Gojković.

Kapiten Draško Brguljan nakon utakmice je kazao da je nedostajalo hrabrosti u igri.

-Mislim da smo taktički odigrali odlično, sve smo imali, ali događa se psihološki pad, tu barijeru ne možemo da probijemo. I to nije slučajno, prečesto se dešava da bi bilo slučajno. Bez hrabrosti, inata, prkosa se ne može igrati ovako veliko takmičenje i definitivno nismo za osam najboljih ekipa na svijetu. Upisali smo i treći remi, eliminisani smo u osmini finala, a da nismo izgubili. Penali su uvijek lutrija, sada smo eliminisani, mnogo puta smo i prolazili na ovaj način. Falilo je i sreće, ali generalno kao tim nismo bili hrabri, a Australija jeste, a bez toga se ne može u ovim utakmicama, poručio je Brguljan.

Crnogorskim vaterpolistima slijedi borba za plasman od devetog do 12. mjesta. Prvi rival u utorak biće im poraženi iz duela Španije i Japana.

CRNA GORA – AUSTRALIJA 9:9 (1:3, 3:2, 4:2, 1:2), peterci 2:4

Sudije: Goldenberg (SAD), Salničenko (KAZ). Igrač više: Crna Gora 10 (4), Australija 13 (4). Peterci: Crna Gora 2 (2).

CRNA GORA: Lazović, Brguljan 1, Radović 2, Petković 1, Čučković, Ukropina, Janović, Đurđić 1, Ivović 3, Spaić, Drašković 1, Murišić, Kandić.

AUSTRALIJA: Denerli, Kempbel, G. Ford, Kejs 4, Pauer, L. Edvards, Rouč 1, Janger 1, A. Ford 1, Pat, Houden 1, B. Edvards, Hrisantos.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com