IzdvojenoSport

VATERPOLO – SVEČANI PRIJEM ZA OSVAJAČE ZLATNE MEDALJE IZ MALAGE

Ministar sporta Nikola Janović priredio je danas svečani prijem osvajačima zlatne medalje na Evropskom vaterpolo prvenstvu u Malagi. Janović je rekao, da je 13. jul 2008. godine jedan od najsvjetlijih datuma u sportskom kalendaru Crne Gore.

Pored ministra Janovića koji je bio dio tadašnje ekipe, plakete su primili i igrači Mlađan Janović, Boris Zloković, Aleksandar Ivović, Miloš Šćepanović, Nikola Vukčević, Vladimir Gojković, Milan TIčić, Predrag Jokić, Damjan Danilović, Zdravko Radić, Vjekoslav Pasković, Draško Brguljan i Veljko Uskoković, tadašnji selektor Petar Porobić te pomoćnici Mirko Blažević i Zoran Ivanovski. Dio tadašnje ekipe bili su i doktor Predrag Dabović i fizioterapeut Dejan Mihajlović.

Janović je naglasio, da se ne pamti da je jedna država došla do pobjede na onako impresivan način kao što je to 2008. godine uradila Crna Gora.

-Ne pamti se ni to da je jedna selekcija i debitovala i pobijedila. Kao ministar sporta odajem priznanje svim akterima tog istorijskog uspjeha, u želji da 13. jul 2008. godine bude svetionik i inspiracija za današnje i generacije koje dolaze, kazao je Janović.

Premijer Duško Marković, koji je uručio plakete šampionskom timu i stručnom štabu, kazao je da su vaterpolisti 13. jula 2008. godine svakom crnogorskom građaninu donijeli jednaku sreću i zadovoljstvo kao 21. maja 2006. godine.

-To je jedan od najvažnijih datuma u novijoj sportskoj istoriji Crne Gore. Tog 13. jula ste kao reprezentacija najmlađe države pojavili se i pobijedili, donijeli ponos naciji i svakom njenom stanovniku. Hvala na tom velikom rezultatu i ponosu koji ste donijeli sopstvenoj državi. Kao gledalac osjećao se jednako lijepo kao i 21. maja 2006. godine, rekao je Marković.

Golman šampionskog tima Miloš Šćepanović zahvalio se ministru Janoviću i premijeru Markoviću, navodeći da su time pokazali koliko vrednuju rezultate svojih sportista.

-Prijem je, osim što je i nama učinio veliku čast, poslao lijepu poruku mlađim generacijama od koje očekujem da ponove naš rezultat, kazao je Šćepanović.

Na prigodnoj svečanosti promovisan je i film Šampioni iz Malage, posvećen tom istorijskom uspjehu.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com