IzdvojenoSport

VATERPOLO : REPREZENTACIJA CG SASTAJE SE SA NJEMAČKOM

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore od 17 i 30 igra sa Njemačkom za drugo mjesto u grupi na Evropskom prvenstvu. Obje selekcije, uoči posljednjeg kola, zabilježil su po pobjedu i poraz. Crnogorski vaterpolisti savladali su Slovačku 15:4, dok su poraženi od Hrvatske 11:10. Njemačka je izgubila od Hrvatske 17:9, dok je slavila u duelu sa Slovačkom 8:5.

“Ostaje žal za preokretom protiv Hrvatske, ali iz tog meča moramo izvući pouke. Sa Njemačkom smo igrali u Podgorici, iako u tom meču nijesu bili kompletni, a bili su dosta i umorni. To je ekipa koja se ne smije potcijeniti. Mi nijesmo reprezentacija koja može nekoga da potcijeni, pogotovo ne Njemačku koja ima specifičan, agresivan stil igre. Očekujem težak meč, ali ne sumnjam u pobjedu”, kazao je Dragan Drašković.

Centar Stefan Pješivac kazao je da su crnogorski vaterpolisti i protiv Hrvatske pokazali da mogu da igraju sa svima.

“Kad možemo sa Hrvatskom možemo sa svima. Ne očekujem lagan meč protiv Njemačke, kao onaj u Podgorici. Imaju svoje vrline i mane, ali igraju fizički zahtjevan vaterpolo. Ukoliko sudije ne budu sankcinisale njihovu igru u odbrani mogu svakog da iznenade. Nadam se da ćemo se dobro pripremiti i doći do pobjede”, rekao je Pješivac.

Utakmica sa Njemačkom odlučujuća je za dalji tok šampionata, poručio je Uroš Čučković.

“Vjerujem da, ako pokažemo nivo igre kao protiv Hrvatske, neće biti problema. Vjerujem da nijesu pokazali sve što mogu u Podgorici, a nijesmo ni mi. Biće čvršća utakmica, jer sudije dozvoiljavaju jače duele. Spremni smo za to, idemo na pobjedu”, zaključio je Petković.

Utakmica je na programu od 17 sati i 30 minuta.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com