Sport

VATERPOLO, REGIONALNA LIGA – JADRAN CARINE U SRIJEDU DOČEKUJE MORNAR

U srijedu se nastavljaju aktivnosti vaterpolo kluba „Jadran Carine“. Novljani se u okviru 8. kola Regionalne lige sastaju sa ekipom „Mornara“ iz Splita. Biće to direktan duel za treće mjesto na tabeli i prava prilika da se vidi koliko Jadran može bez prvog centra ekipe Vladana Spaića. Trener Jadrana Vladimir Gojković smatra, da je ekipa spremna da nastavi tamo gdje je stala na kraju 2017. godine.

– Osvojili smo Kup Crne Gore i ostala su nam još tri takmičenja. Očekivanja su, da u ovoj godini nastavimo u istom ritmu. Za sada smo na dobrim pozicijama. U Regionalnoj ligi smo u vrhu, u Ligi šampiona smo pokazali da, uprkos podmlađenoj ekipi, igramo na visokom nivou. Ostaje nam još prvenstvo, gdje moramo opravdati ulogu favorita, što je svakako glavni cilj, rekao je Vladimir Gojković i dodao

– U januaru imamo nekoliko važnih utakmica. Ulazimo u period, kada svaka tri dana igramo utakmicu. Imamo problem sa povredom prvog centra Vladana Spaića a svaki izostanak pravi nam problem. Nadamo se da ćemo nastaviti da igramo na prepoznatljiv način i da se ovaj izostanak neće odraziti na igru naše ekipe. U goste nam dolazi odlična ekipa „Mornara“ . Pripremali smo se za ovaj meč i nadam se da ćemo ostvariti pobjedu, kazao je Gojković.

Parovi 8. kola Regionalne lige:

Jadran Carine  –  Mornar

Jug – Partizan

Jadran Split  – Budva

Primorac  – POŠK

Mladost  –  Primorje

Tabela:

1. Jug CO 21
2. HAVK Mladost 16
3. Jadran Carine 14
4. Mornar BS 13
5. Partizan RF 10
6. OVK POŠK 8
7. Jadran Split 7
8. Primorje EB 6
9. Primorac 3
10. Budva 3

Tri dana nakon Mornara, izabranici Vlada Gojkovića igraju susret  šestog kola Lige šampiona protiv mađarskog „Egera“.

-U Ligi šampiona, naša je želja da ostanemo do poslijednjeg kola u trci za završni turnir. Vjerujemo da smo pokazali da imamo kvalitet da se nosimo sa ekipama koje će konkurisati za plasman među osam najboljih. Eger je odlična ekipa i biće to prava prilika da vidimo koliko može naš mladi sastav, zaključio je Vladimir Gojković, trener VK „Jadran Carine.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com