Sport

VATERPOLO – POBJEDA CRNE GORE ZA KRAJ KVALIFIKACIJA

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore pobjedom je završila evropske kvalifikacije za Svjetsku ligu. Izabranici Vlada Gojkovića su u 6. kolu grupe C u Nikšiću savladale Francusku 10:8 i upisale treću pobjedu, uz poraz od Italije.

Selektor Gojković pružio je priliku mlađim.

-Može se reći da smo zadovoljni zbog pobjede, a cilj je bio da novi dio igrača i oni sa manjom minutažom odigraju ovu utakmicu i uglavnom su svi iskoristili šansu na neki nači iako je bilo oscilacija, rekao je nakon pobjede nad Francuskom selektor Vladimir Gojković, i dodao.

-Imali smo dominaciju u igri, a nijesmo iskoristili dosta prilika sa igračem više i kada smo bili sami pred golom, pa se Francuska vratila. Do kraja je bilo neizvjesno, nijesmo pustili da povedu, ali bilo je šansi da i oni dođu do prednosti. Za tri sedmice je završni turnir evropskog dijela u Zagrebu i tamo ćemo tražiti vizu za završni turnir Svjetske lige, poručio je Gojković.

Crna Gora će u četvrtfinalu finalnog turnira Evropa kupa koji se igra od 5. do 7. aprila u Zagrebu igrati sa Mađarskom, i na tom turniru tražiće prolaz na završni turnir Svjetske lige koji se igra od 18. do 23. juna u Beogradu.

Po dva gola u našoj selekciji postigli su Đuro Radović, Aleksa Ukropina, Dragan Drašković i Nikola Murišić, a po jedan Marko Petković i Vlado Popadić.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com