Sport

VATERPOLO – NAKON USPJEHA U RIJECI KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU VK JADRAN VETERANI

Vaterpolo klub ”Jadran Veterani” vratio se sa Evropskog prvenstva u vaterpolu, koje je održano na Rijeci, sa bronzanom medaljom. To je bio povod da se danas u Dvorani “Park” u Herceg Novom održi konferencija za štampu.

Novljani su na Rijeci igrali u aktegoriji 35 godina i više i u izuzetno zanimljivom susretu za treće mjesto savladali španski “Real Canoe Madrid” i okitili se bronzanom medaljom. Svoje utiske sa klubskog prvenstva Evrope prenio je i Milorad Murišić igrač VK “Jadran Veterani”.

-Takmičenje je bilo izuzetno naporno. Svaki dan smo igrali po jednu utakmicu, i to na dva bazena. Takmičenje je bilo odlično organizovano od strane evropske vaterpolo federacija. Pošlo nam je za rukom da u najvažnijem susretu savladamo špansku ekipu i zasluženo osvojimo bronzanu medalju.

Vaso Subotić, kapiten ekipe, osvrnuo se na problematiku VK “Jadran Veterani”.[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2016/09/03-MONTENEGRO-JADRAN-35.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”]

– Imamo veliki problem. Nemamo adekvatne uslove za rad i trening. Nemamo bazen i teretanu. Obratili smo se Institutu Igalo i VK “Jadran” da nam izađu u susret i omoguće treniranje na zatvorenom bazenu instituta Igalo. Nijesmo naišli na razumjevanje. Obratili smo se Opštini i oni su  voljni da nam izađu u susret i pomognu. Prijavili smo se za regionalnu ligu,  a ne znamo da li ćemo imati osnovne uslove za trening, tako da je to takmičenje pod znakom pitanja.[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2016/09/02-MONTENEGRO-JADRAN-35.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”]

Iz vaterpolo kluba “Jadran Veterani”, koji u ovom trenutku okuplja oko četrdesetak bivših igrača, ne samo “Jadrana”, poručuju da će nastaviti u još jačem ritmu i da je slijedeća stanica svijetski šampionat u Mađarskoj, naredne godine.

– Nakon svega, ponosni smo što smo iz uslova u kojima su počeli osnivači Jadrana davne 1926. godine, sa plaže Bijela Vila, pošli, vidjeli i donijeli evropsku bronzu u naš grad. Uz naš grad, na najbolji način smo prezentovali i državu. Državna zastava je bila na prvom mjestu od svih 19 zemalja učesnika turnira. Da bi opstali i sve koji cijene ono što radimo ponovo obradovali, potrebno nam je samo malo, a to je tri puta sedmično po sat vremena u pola bazena. Našim dosadašnjim radom i ponašanjem, na svakom koraku promovisali smo naš grad, kao svoju kuću.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com