Sport

VATERPOLO – MLADI RUSKI REPREZENTATIVAC DANIL MARKULOV NOVI ČLAN JADRAN CARINE

Rus Danil Merkulov, novi je član VK “Jadran Carine”, saopšteno je danas iz novskog kluba. Mladi ruski vatrerpolista u  klupskoj karijeri je igrao za “Dinamo” iz Moskve i “Kinef” iz Krišija.

-Izuzetno sam srećan i zadovoljan što sam postao član kluba sa ovako bogatom tradicijom, najboljeg kluba u Crnoj Gori koja je vaterpolo velesila. Moja želja je bila da dođem u “Jadran Carine” iz razloga što se u ovom klubu radi jako dobro, možda najbolje u Evropi. Spreman sam da naporno radim i dam veliki doprinos ovoj ekipi. Raduje me saradnja sa novim saigračima, rekao je Daniil Merkulov.

Danil je sa 18 godina nastupao za seniorsku reprezentaciju Rusije na Svjetskom prvenstvu u Kazanju 2015. godine kao i na Evropskom Prvenstvu u Beogradu u januaru ove godine.

Na nedavno završenom prvenstvu Evrope za juniore u Holandiji, Merkulov je sa reprezentacijom Rusije zauzeo četvrto mjesto, sa postignutih 21 golom na prvenstvu.

Merkulov je treće pojačanje Novljana za narednu sezonu. Najveće je, zapravo, povratak golmana Miloša Šćepanovića, a u klub sa Škvera je stigao i srpski internacionalac Marko Petković.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com