Sport

VATERPOLO, LIGA ŠAMPIONA – JADRAN DOČEKUJE PRVAKA EVROPE

Vaterpolisti „Jadran Carine“ dočekuju sjutra evropskog prvaka, ekipu „Solnoka“, u 6. kolu B grupe Lige šampiona. Novljani imaju problema sa povredama. Prvi centar ekipe Vladan Spaić neće biti u prilici da pomogne saigračima, ali Vladimir Gojković smatra da će ekipa, iako oslabljena, pružiti maksimum.

-U goste nam dolazi najbolja ekipa Lige šampiona. Solnok je ekipa koja ima fantastične igrače na svim pozicijama i mi možemo samo da dobijemo u toj utakmici. Presudno je, da dobro otvorimo susret i da ga držimo u egalu, to bi nam dalo priliku da u drugom dijelu meča tražimo nešto više.  Moramo igrati disciplinovano i na vrhunskom nivou u odbrani, ukoliko želimo da pariramo šampionu. Ostaje žal što Vladan Spaić, prvi centar ekipe, neće biti u prilici da pomogne ekipi, rekao je Gojković.

Najtrofejni vaterpolo klub u prošloj godini “Solnok”, predvode srpski vaterpolisti Andrija Prlainović, Živko Gocić, Milan Aleksić i Miloš Ćuk, dok su u timu trenera Šandora Čeha izvrsni golman Viktor Nađ i igrači Gergo Zalanaki, David Janšik, Aron Janger ..

Susret između VK „Jadran Carine“ i „Solnoka“ na programu je sjutra od 17.15 a to je prilika za sve ljubitelje vaterpola da uživaju u duelu dvije vrhunske ekipe.

 

U šestom kolu još se sastaju:

Steaua Bucharest  –  Spandau 04

ZF Eger  –  AZC Alphen

Pro Recco  –  ASTRALpool Sabadell

 

Tabela nakon petog kola:

  1. PRO RECCO 12
  2. SZOLNOKI VSK 12
  3. SPANDAU 04 12
  4. JADRAN CARINE 10
  5. ZF EGER 7
  6. STEAUA BUCHAREST 3
  7. ASTRALPOOL SABADELL 3
  8. AZC ALPHEN 0

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com