Sport

VATERPOLO KLUB BIJELA – KLUB KOJI STVARA IGRAČE

Zahvaljujući vrijednim trenerima Draganu Novakoviću i Milu Želaliću, vaterpolo sport u Bijeloj i dalje opstaje. Ova dvojica entuzijasta okupljaju dječake i vrijedno rade sa njima na bazenu Instituta Igalo.

-Nemamo mogućnost da se takmičimo u Ligi, gdje bi sva djeca iz Bijele prikazala svoj raskošni talenat. Snalazimo se, vrijedno radimo i oni najbolji nađu put do vrhunskih rezultata. Tako je u našem klubu od legendarnog Stanka Zlokovića, preko njegovog sina Borisa i Predraga Jokića, pa sve do danas. Svake godine iznjedrimo dva, tri odlična igrača i proslijedimo ih u VK “Jadran Carine”, rekao je za naš Portal trener VK “Bijela” Milo Želalić i dodaje.

-Od kada nema Borodogradilišta, nemamo ni podršku a naši rezultati su slabiji. Iskoristiću priliku da se zahvalim Dječijem domu Mladost u Bijeloj i direktoru Vladimiru Deliću, sa kojim odlično sarađujemo, kazao je Želalić.

U VK “Bijela” rade dvije uzrasne kategorije a na spisku su slijedeći igrači: Dabović Luka, Muhović Dino, Mrdak Vasil, Halil Đera, Krivokapić Lazar, Dedejić Aleksandar, Đinović Čedo, Milović Vuk, Kilibarda Igor, Dabović Aleksandar, Vujnović Matija, Medojević Miroslav, Milić Dimitrije, Lakonić Ilija, Radović Jovan, Milović Nemanja, Rakčević Đuro, Rajević Drago, Todorović Luka i Ilić Milovan Mili.

Trener Želalić zadovoljan je radom i zalaganjem djeca na treninzima.

-Sva djeca u klubu odlično rade i posvećena su ovom sportu. Velika su odricanja, jer dok se dođe na trening u Igalo i nazad, potrebno je dosta vremena i iskoristiću priliku da se zahvalim djeci na predanosti. U sastavu su tri igrača na koje treba posebno obratiti pažnju Vuk, Mili i Dimitrije. To su veliki talenti i potencijali koji će, nadam se, potvrditi vremenom klasu. Ja i kolega Dragan Novaković dajemo sve od sebe da ih izvedemo na pravi put, zaključio je Milo Želalić.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com