Sport

VATERPOLO: JADRAN CARINE U FINALU PROTIV BUDVE

Prvenstvo Crne Gore za seniore ulazi u završnicu. Kreće borba za pehar namijenjen prvaku države za koji će se nadmetati vaterpolisti Jadrana Carine i Budve. Prvi meč na programu  je danas u 19 sati u Igalu. Igra se na tri dobijene utakmice. Utakmica u Budvi igraće se 2. maja, a treća u Herceg Novom 5. maja. Eventualna četvrta i peta na programu su 12. i 15. maja.

Trener domaćina prvog meča Vladimir Gojković ističe da imaju kvalitet da odbrane titulu prvaka Crne Gore.

-Već nekoliko godina zaredom igramo sa Budvom finalne mečeve. Najvažniji dio sezone. Moramo zaboraviti sve ono dosada, da se pripremimo na najbolji mogući način. Vjerujem da smo favoriti u ovoj seriji, što smo i pokazali tokom cijele sezone. Ali, te rezultate od ranije ne treba da uzimamo kao neki parametar. Kad neko dođe do finala spreman je da pruži maksimum i da da sve od sebe. Mislim da imamo kvalitet da odbranimo titulu i neki cilj sa početka sezone. Imali smo sreće što posljednjih sedam dana nijesmo imali utakmica, i imali smo vremena da se pripremimo. Vjerujem da ćemo u seriju ući na pravi način. Oslabljeni smo neigranjem Ukropine koji zbog povrede ramena neće igrati do kraja sezone.”

Strateg Budvana Drago Pejaković poručuje da će dati sve od sebe da finalne utakmice budu interesantnije nego što su bile prethodnih godina.

-Svake godine Jadran ulazi u ovu seriju kao favorit, potpuno zasluženo. Za naš tim sam plasman u finale je veliki uspjeh. Moramo dati sve od sebe u finalu, da budemo protivnik na nivou. Da se potrudimo da utakmice budu zanimljivije nego proteklih godina. Polufinalne utakmice sa Primorcem su bile lijepe za gledanje, lijepe za publiku, interesantne, i volio bih da takve neizvjesne mečeve gledamo i u finalu. Bićemo bez Marjana Mitrovića koji ima povredu lakta, i Raškovića koji zbog obaveza u školi neće igrati finalne utakmice.”

 

Za treće mjesto igraće Primorac i Cattaro, prvi meč igraće se u srijedu 25. aprila od 20:30h sati u Budvi, dok je drugi takođe u Budvi dva dana kasnije u istom terminu. Eventualna treća utakmica odigraće se 29. aprila. Igra se na dvije dobijene utakmice.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com