Sport

VATERPOLISTI U PODGORICI SPARINGUJU SA GRCIMA

Vaterpolisti su se vratili iz Maribora i vrijedno se pripremaju  za Olimpijske igre u Podgorici. Dva dana će naš nacionalni tim na otvorenom bazenu SC “Morača” sparingovati sa Grcima, a u utorak u Nikšiću i odigrati humanitarnu utakmicu sa istim rivalom.

Gostujući na našem Radiju, selektor Vladimir Gojković je rekao.

-U Sloveniji smo odradili sve što smo planirali, a uvijek može da se kaže da je malo dana u pripremama.Povrede su nas mimoišle.  Sada ćemo kroz trening mečeve sa Grcima i turnir u Boru vidjeti gdje smo u ovom trenutku.

Turnir u Boru je na programu od 13. do 17. jula, a pored Crne Gore učestvuju još Srbija, Španija, Italija, Grčka, Japan, Brazil i Francuska.

-Imamo četiri treninga sa Grcima, pa meč u Nikšiću i biće to dobra proba poslije bazičnog rada, a u Boru će biti jake utakmice, veoma kvalitetne i u kratkom vremenskom periodu.

Crna Gora Olimpijske igre otvara duelom sa Francuskom 6. avgusta, a rivali u grupi su još Hrvatska, Italija, SAD i Španija.

-Imamo jasan cilj, posvećeni smo svi, jer su OI nešto posebno, dimenzija više u odnosu na Evropsko i Svjetsko prvenstvo.

Kada su u pitanju favoriti, Gojković  ističe Srbiju pobjednika svjetske lige.

-Srbija odskače, a mi smo posljednja dva meča igrali sa njom na visokom nivou. Srbi su favoriti, izgubili su samo dva meča u posljednje tri godine, ali mislim da možemo da igramo sa njima. Ostali su kvalitetom jednaki, svako svakog može da pobijedi.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com