Sport

VATERPOLISTI BELGIJSKOG OSTENDEA: POSJETA JADRANU CARINE I HERCEG NOVOM JE RAJ

Vaterpolisti belgijskog kluba ROSC (Royal Oostende Swimming Waterpolo Club) boravili su u Herceg Novom gdje su, uživajući u ljepotama našeg grada, trenirali sa vaterpolistima Jadrana Carine. Direktor kluba, Miloš Mračević, u trofejnoj sali upoznao je sedamanestogodišnje vaterpoliste sa istorijim kluba, a ono što ih je posebno zanimalo jesu brojni torfeji i način rada Jadrana.

Trener i igrači Ostendea pozitivno su iznenađeni Jadranovom bazom igrača, od kojih mnogi zaigraju za reprezentaciju Crne Gore i u klubovima širom svijeta.

-Ponosni smo da smo ovdje, da treniramo. Neki od mojih igrača znaju više o pojednim klubovima i ligama od mene, kada smo došli naši igrači prepoznali su vaše vaterpoliste i reprezentativce Crne Gore”, kazao je trener Koenraad Vandaele.

Istakao je da su djeca veoma znatiželjna i da žele da uče, te su zato došli baš na bazen Jadrana.

-Ovdje uživamo. Igrači moje ekipe žele da budu kao Jadranaši. Imamo dobru grupu igrača koja stremi ka onome što je Jadran. U Belgiji imamo drugačiji sistem vaterpolo rada od Jadranovog, tako da smo ovdje dosta novog naučili, naglasio je Vandaele.

Dodao je da su uslovi za trening u Herceg Novom odlični i pored vrućine koja je karakteristična za ovo doba godine.

-Ovo je raj. Imamo naš otvoreni bazen u Ostendeu, ali ovaj vaš je najbolji. Okružen je ljepotama Herceg Novog”, rekao je Vandaele.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com