DruštvoIzdvojeno

VANREDNA SJEDNICA O BOLNICI MELJINE BEZ PREDSTAVNIKA MENADŽMENTA, MINISTARSTVA I VLASNIKA

Počela je vanredna sjednica Skupštine opštine na kojoj odbornici razmatraju aktuelnu situaciju u opštoj olnici Meljine. Premda je predsjednik Skupštine dr Miloš Bigović uputio pozive predstavnicima menadžmenta, vlasnika bolnice i resornog Ministarstva, oni danas ne prisustvuju sjednici, ali su uputili dopise. Prisutna je jedino predsjednica Sindikata bolnice Slavica Drobnjak.

Izvršna direktorica bolnice dr Olivera Elez u dopisu je navela:

-Moj stav o značaju OB Meljine za naš grad sam u više navrata jasno saopštavala. Od mene lično ne zavisi dalji opstanak bolnice te ja mogu samo, kao ljekar ove ustanove da radim svoj posao u korist pacijenata, što je uz ovako mali broj stručnog kadra neophodno, a kao trenutno izvršni direktor, moram da shodno svojim mogućnostima, obezbjedim osnovno funkcionisanje bolnice dok se ne iznađe kvalitetnije rješenje za nesmetan rad OB Meljine koje bi zadovoljilo kako građane Herceg Novog, tako i sve nas zaposlene u bolnici

Dopis su uputili i iz Atlas grupe u kojem navode:

-U vezi sa novonastalom situacijom i sazivanjem vanredne sjednice SO Herceg Novi, Atlas grupa i konzorcijum vlasnika bolnice Meljine iskazuje zainteresovanost za rješavanje aktuelne situacije u PZU OB Meljine. Podsjećamo da Opština Herceg Novi nije izdala saglasnost za novi urbanistički koncept, zbog čega je onemogućen razvoj bolnice, tako da nisu ispunjeni uslovi iz kupoprodajnog ugovora. Prethodno smo u više navrata pokušali da postignemo saglasnost u vezi sa razvojnim projketima bolnice Meljine, međutim bez uspjeha. Atlas grupa i konzorcijum su protiv zastupanja partijskih ili bilo kojih drugih interesa koji nisu interesi Opštine Herceg Novi i javni interes te u tom smislu nećemo djelovati. Predlažemo sastanak na kojem bi učestvovali predstavnici Ministarstva zdravlja i Vlade Crne Gore, kojem bi prisustvovao i glavni akcionar Atlas grupe dr Duško Knežević.

Dopis je stigao i iz Kabineta ministra zdravlja:

-Ministarstvo zdravlja izuzetno podržava spremnost odbornika i lokalne vlasti da se uključe u rješavanje aktuelnih problema. Međutim, kako se iz dostavljenog dopisa ne može zaključiti konkretna intencija lokalne vlasti, odnosno šta su konkretni predlozi za rješavanje problema te način na koji lokalna uprava želi pomoći, mišljenja smo da je prvenstveno neophodno konkretizovati predloge mjera i aktivnosti koje lokalna samouprava planira sprovesti i iste dostaviti Ministarstvu zdravlja na razmatranje. Imajući u vidu zainteresovanost Ministarstva zdravlja da se u što kraćem roku rješe svi problemi u komunikaciji sa ostalim nadležnim resorima, sagledaćemo vaše predloge i pomoći u njihovoj realizaciji, a sve u okviru zakonskih mogućnosti.

Predsjednik Skupštine dr Miloš Bigović je podsjetio na zaključke koje je SO HN usvojila 2015. godine i koji su dostavljeni Vladi i ostalim nadležnim institucijama. On je izrazio stav da je neprisustvo ministra zdravlja za njega razočaranje, da je na taj način ministar svojim postupkom više pokazao kakav ima stav prema građanima Herceg Novog. Naglasio je da su odbornici lokalnog parlamentu uvijek bili jedinstveni kada je u pitanju bolnica Meljine.

Podsjećamo, vanredna sjednica sazvana je na  Inicijativu Kluba odbornika DPS, koju su podržali svi odbornici lokalnog parlamenta.

Uskoro opširnije…..

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com