Kultura

V MEĐUNARODNI FESTIVAL HOROVA HERCEG NOVI

NVO “Fortuna” priređuje u petak 20. i subotu 21. septembra V Međunarodni festival horova 2019. Učestvovaće 14 horova iz Slovenije, Makedonije, Srbije, Ukrajine, Crne Gore i gostujući hor “Khorikos” iz SAD-a (New York).

U takmičarskom i revijalnom dijelu, posjetioci će imati priliku da u posebnom ambijentu uživaju u kvalitetnim horskim izvođenjima, omladinskih i horova odraslih.

-Svečano otvaranje festivala planirano je u petak, 20. septembra u 19 sati u Amfiteatru iza dvorane “Park”, a u slučaju lošeg vremena svečanost će održati u dvorani. Takmičarski sati su rezervisani za subotu u dvorani “Park”, prije podne od 10 do 13 sati i poslije podne, od 14:30 do 16:30. Predstaviće se horovi po kategorijama, a njihove nastupe pratiće stručni žiri u kojem su poznati muzički pedagozi: Zhanna Sosnovska (Ukrajina), Jasenka Ostojić (Hrvatska), Dragana Jovanović (Srbija) i Ognjen Bomoštar (BiH). Istog dana sa početkom u 17 sati, planiran je revijalni koncert duhovne muzike u crkvi Sv. Jeronima na kome će nastupiti horovi: “Sv. Pantelejmon” (S. Makedonija), “Mezzo” (Slovenija) i “Khorikos” (NY, SAD), ističu organizatori.

Proglašenje rezultata takmičenja, dodjela diploma, druženje svih učesnika iz prigodnu muziku i koktel, biće održano u subotu u 19 sati, u Amfiteatru dvorane “Park”, kada će biti i zatvaranje Festivala.

Strateški partner Festivala je JUK “Herceg fest”, a njegovu realizaciju podržali su Opština Herceg Novi, TO Herceg Novi, Hotel “Sun Resort”, crkva Sv. Jeronima, Trend travel, Gradska kafana, Kompanija “Voli”, DOO “Fany”, pekara “Šušić”, konoba “Stara kuća”, restoran “Tri lipe”.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com