Kultura

UZ MEĐUNARODNI DAN MATERNJEG JEZIKA PROMOCIJA KNJIGE STIHOVA “NATRE”, AUTORA MILETE TOMOVIĆA

Danas je  Međunarodni  dan maternjeg jezika koji je UNESCO  proglasio 1999. godine, a  Generalna skupština Ujedinjenih naroda priznala je rezolucijom ovaj praznik i odredila 2008. godinu za međunarodnu godinu jezika.

Međunarodni dan maternjeg jezika redovno obilježavaju  zemlje članice UNESCO-a kako bi promovisale  jezičku i kulturnu raznolikost kao i  multilingvizam. Uz ovaj datum, Matica Boke organizovaće promociju knjige poezije “Natre”  Tivćanina Milete Tomovića.

O knjizi će govoriti profesor književnosti Ljiljana Čolan, predsjednik UO Matice Boke Željko Komnenović i autor.

Zbirka „Natre“  je podijeljena  u tri ciklusa:  Spomenak, Kvasac i Druga strana, ali  sva je  prožeta osjećanjem uzaludnosti trajanja, jer pravi odjek života neprekidno izmiče trajanju. Snažan je osjećaj blizine mora a stvarnost se prepliće sa sjećanjima koja sežu od djetinjstva.

„Pišem da ne bih mislio na ono što je moglo, a nije bilo, a meni je ostalo zatišje sjećanja“ zapisuje autor. ” Treba mu povjerovati”, sugerisao je u predgovoru knjige  Vuk Krnjević.

Promocija knjige stihova „Natre“  biće  održana  u subotu 24. februara, u 18 sati  u rezidenciji Ljubibratića na Toploj.

1 komentar

  1. Моја маленкост жели аутору књиге и њеној промоцији пуно успјеха.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com