DruštvoIzdvojeno

UTVRĐEN MINIMALAN BROJ BODOVA ZA UPIS U SREDNJE ŠKOLE

Utvrđen je minimalan broj bodova za upis u prvi razred gimnazije i četvorogodišnjih stručnih škola. Upis je planiran od 17. do 21. juna.

Učenici koji budu željeli da upišu Opštu ili specijalističku gimnaziju moraće imati najmanje 60 bodova pri upisu, dok je za upis jedne od stručnih škola potrebno najmanje 48 bodova.

Vrijednuje se opšti uspjeh u posljednjem ciklusu osnovne škole, zatim na eksternoj provjeri znanja na kraju osnovnog obrazovanja, uspjeh iz tri predmeta za gimnazije odnosno dva za stručne škole, rezultati sa državnih i međunarodnih takmičenja, odnosno dodijeljenog priznanja.

U Srednjoj mješovitoj školi “Ivan Goran Kovačić” konkursom je predviđen upis dva odjeljenja Opšte gimnazije i jednog Filološke gimnazije, zatim po jedno odjeljenje u obrazovnim profilima Turistički tehničar, Gastronom, Restorater, Fizioterapeutski tehničar, Ekonomski tehničar i Građevinski tehničar za visokogradnju.

U obrazovnom programu nivo III, planiran je upis po jednog odjeljenja za profile Prodavač, Frizer i kombinovano odjeljenje Konobar/Kuvar.

Konačna rang lista biće objavljena na oglasnoj tabli škole najkasnije do 25. juna.

Uz prijavu na Konkurs koju dobijaju u školi, učenici podnose originalna svjedočanstva posljednja tri razreda osnovne škole i diplome o rezultatima sa državnih i međunarodnih takmičenja, odnosno dodijeljenom priznanju. Iz Ministarstva prosvjete napominju da za upis NIJE potrebno dostavljati izvod iz matične knjige rođenih.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com