DruštvoIzdvojeno

UTISAK NAKON AUDICIJE “CRNA GORA U RITMU EVROPE” – SVIJET JE SIGURAN UZ HERCEG NOVI!

U Herceg Novom je završena audicija „Crna Gora u ritmu Evrope“. Odabrano je čak 17 djece od skoro 200 koliko ih je učestvovalo, a utisak, nakon audicije, direktora projekta “Ritam Evrope” Igora Karadarevića da “ovdje žive srećna i uspješna djeca”, da “ovo nisu vidjeli nigdje u zadnjih deset godina” i da je “svijet siguran uz Herceg Novi” i više nego dovoljno govori o svemu što su naši mladi sugrađani pokazali.

-Nisam očekivao ovako nešto. Još uvijek sam pod utiskom vezano za Herceg Novi, pod utiskom pozitivne energije koju vi širom svoga grada šaljete, kroz sve infrastrukture i to se odražava na djecu. Djeca to prva transemituju ka drugima i ka samima sebi. Ovdje žive srećna i uspješna djeca, djeca koja znaju šta je empatija i tome ih upravo vi, ljudi koji živite i radite ovdje, i učite. I onda kada “Ritam Evrope”, koji je prošao deset zemalja, od Kipra, Hrvatske, Švedske i slično, dođe u Herceg Novi i kaže – Ovo nismo vidjeli nigdje u zadnjih deset godina! Audicija je bila više nego uspješna, ovo je najbrojnija ekipa ikada u Crnoj Gori. Za dvije godine Ritma Evrope nikada nismo imali ovoliko učesnika, to je 17. Ponosan sam na Herceg Novi, ali ponosan i na svoj tim “Ritma Evrope”. Sa nama je bio i muzički urednik takmičenja Miloš Marković i oficir za međunarodnu saradnju Radovan Milidrag, sva trojica smo saglasni da ovo do sada nismo vidjeli, još uvijek pod utiscima kaže Karadarević.

Imena 17 odabranih učesnika biće objavljena sutra prije podne, u saopštenju koje će proslijediti Opštini Herceg Novi koja je partner u ovom projektu.

-Da Opština Herceg Novi nije rekla da žele da učestvuju vaša djeca, mi ne bismo imali prava ući u vaš grad i imati tu sreću da se susretnemo sa vašom djecom. Moram priznati još jednu stvar, danas sam naučio, od vaše djece u Herceg Novom, da trebam i dalje da podržavam svoje kolege i sve dobre ljude i nije svijet toliko krenuo nizbrdo, imaju neka nova djeca koja će voditi ovaj svijet i ovu zemlju, a to su djeca Herceg Novog-puna emocija, osmjeha i sreće. Imali smo oko 200  učesnika, kada sam govorio ko ide dalje, djeca su bodrila jedni druge i radovali su se za druge, nebitno da li su oni prošli ili ne. Svijet je siguran uz Herceg Novi!, istakao je na kraju direktor projekta “Ritam Evrope” Igor Karadarević.

Podsjećamo, riječ je o najvećem dječijem muzičkom takmičenju u zemlji, namijenjenom djeci osnovnog i srednjoškolskog uzrasta, talentovanoj za pjevanje i ples. Odabrana djeca imaće priliku da talenat za pjevanje i ples, tokom šestomjesečnih priprema, unaprijede uz pomoć profesora produkcije programa “Crna Gora u ritmu Evrope”, kao i da se predstave  na finalnom takmičenju koje će biti održano u maju ili junu 2019. godine, u Tivtu. Pobjednik će biti odabran kombinacijom glasova stručnog žirija i gledalaca putem SMS-a, a finale manifestacije biće emitovano u direktnom prenosu na televiziji sa nacionalnom frekvencijom.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com