DruštvoTurizam

USPORENI RADOVI NA HOTELSKOM KOMPLEKSU NA ŽAGERU

Završetak radova na hotelskom kompleksu na Žageru u Bijeloj u mnogome će zavisiti od riješavanja tri najvažnija problema: put, kanalizacija i trafo–stanica. Ovo su goruća pitanja i dinamika njihovih riješavanja odrediće kako će se odvijati dalje aktivnosti na izgradnji objekta, kazao je za naš Radio glavni nadzorni inženjer Slaviša Ćorić.

U toku je i dalje izvođenje grubih građevinskih radova za koje je zadužena crnogorska firma “IGP Fidija“ doo, a rok za završetak, umjesto do kraja godine, biće prolongiran do februara, kazao je Ćorić. On je objasnio da su nailazili na probleme sa podzemnim vodama, a sada i sa morskom vodom. No, to nisu i glavne poteškoće.

-Već godinama imamo i probleme vezano za put, trafostanicu i kanalizaciju. Nedavno smo bili na sastanku sa nadležnima u Opštini, načeli smo ove teme i čini mi se da se pokrenulo sve sa „mrtve tačke“. Vidim da ima volje, ne samo na riječima već i djelu, da se riješavanje ubrza, jer dinamika naših radova zavisi od dinamike riješavanja tih pitanja, kazao je Ćorić.

Riječ je o prilaznom putu sa magistrale do donjeg puta koji bi koristili za prilaz garaži hotela.

-Potrebno je da Opština dobije saglasnost na ustupanje od Ministarstva finansija u čijem je vlasništvu trećina zemljišta, a koja je data na upravljanje Dječijem domu „Mladost“. Zatim pitanje kanalizacije koja još uvjek nije puštena u funkciju premda smo dobili uvjeravanja iz Opštine da će se to uskoro desiti. Zato nismo mogli ni da otvorimo za građane plažu i plažni bar koji smo izgradili, a nismo htjeli da improvizujemo jer ipak će to biti plaža hotela sa pet zvjezdica, kazao je Ćorić.

Prije godinu, Skupština opštine Herceg Novi je donijela odluku o utvrđivanju lokacije za trafo-stanicu Žager koja je prvobitno bila namjenjena za potrebe hotela, ali na inicijativu građana i CEDIS-a ona će biti kapaciteta i za dio naselja.

-Izašli smo im u susret i napravili izmjenu urbanističkog projekta, pa je i za to opet trebalo vremena. Bilo je nedoumica da li da se radi po novom ili starom zakonu, ali smo i po tom pitanju u koordinaciji sa Opštinom, istakao je Ćorić

Objekat neće biti spreman do naredne turističke sezone, a ulaganja koja su planirana na 10 miliona biće znatno viša, potvrdio je glavni nadzorni inženjer.

Novi hotelski kompleks sa pet zvjezdica, na površini od 11.000 m2, imaće 77 smještajnih jedinica, od toga sedam apartmana, adekvatnu propratnu ponudu baziranu na zdravstvenom turizmu, sa spa i wellness centrom, konferencijske sale, restorane, bazene, butike, prodavnice.

Nema Komentara

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com