Društvo

USPJEŠNO ZAVRŠEN PROJEKAT DORRA NUOVA

NVO Mladi Romi je u novembru prošle godine, u partnerstvu sa hercegnovskom NVO Ruke, započela projekat „Povećanje zapošljivosti dugotrajno nezaposlenih žena – Dorra Nuova“ . Na konferenciji za novinare, koja je zakazana za sutra, biće predstavljeni dosadašnji rezultati i uručeni sertifikati za 26 žena koje su uspješno završile obuku za izradu nakita i rukotvorina.

Iz NVO Mladi Romi informišu da je cilj projekta „Povećanje zapošljivosti dugotrajno nezaposlenih žena – Dorra Nuova“ doprinos unapređenju ekonomskih i socijalnih prava Romkinja i ostalih dugotrajno nezaposlenih žena kroz uključivanje na tržište rada.

-Projekat doprinosi povećanim mogućnostima njihovog zapošljavanja i samozapošljavanja, što je omogućeno kroz niz treninga, obuka i radionica, izgradnju partnerstava, kao i saradnju sa relevantnim organizacijama civilnog društva, saopšteno je iz NVO Mladi Romi.

Projekat je podržan sredstvima Evropske unije posredstvom Ministarstva rada i socijalnog staranja i Ministarstva finansija. Kroz ovaj projekat, eksperti Zopta – Centra za obrazovanje i trening iz Podgorice su putem radionica i praktične obuke, prenosili svoja znanja ženama u oblasti izrade nakita i rukotvorina, finansijskog upravljanja i administracije, menadžmenta i marketiga. Nakon završene obuke iz pomenutih oblasti, polaznice projekta će nastaviti sa praktičnom obukom u periodu od šest mjeseci. Na taj način će imati priliku da stečeno znanje i vještine pretoče u unikatni nakit i rukotvorine koje će svoje mjesto naći na sajmovima i feštama, kao i promotivnim štandovima u Herceg Novom, Kotoru i Tivtu. Na konferenciji će govoriti: Biljana Kovačević–Službenica za praćenje EU projekata – Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Maja Bakrač – direktorka Zavoda za zapošljavanje Herceg Novi , Slaven Ćipranić – direktor ZOPT –a, Centra za obrazovanje i trening Podgorica, Samir Jaha – direktor NVO Mladi Romi, Maja Erenji – direktorka NVO Ruke Mona Jašaraj i Maja Đedović učesnice obuke. Početak je u 11 sati u prostorijama radionice Dorra Nuova.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com