Društvo

USPJEŠNO “DJEČIJE KULTURNO VEČE” U KUMBORU

NVU Kulturno-kreativna radionica priredila je u Kumboru još jednu uspješnu manifestaciju pod nazivom „Dječije kulturno veče“. Na platou ispred Doma kulture u Kumboru nastupili su članovi Dječijeg hora „Cvrkutići“,  KUD-a „Sloga“ Đenovići i mali recitatori.

Recitovali su  pjesme Alekse Šantića  „Boka“ , Dejana Đonovića „Boka spava“ i druge. Prema riječima direktorke Udruženja Kulturno-kreativna radionica   Mirjane Ivović ovim programom najavljeno je bogato „Dječije kulturno ljeto“ u Kumboru:

– Manifestaciju smo organizovali povodom obilježavanja  početka ljeta, zavšetka školske godine, kao i doprinosa turističkoj ponudi ovog mjesta. Djeca  su nastupila i  pokazala umijeća,  koje su vježbali cijele godine. Tokom sezone ne postoji  kulturno – umjetnička ponuda ni za djecu i omladinu , zato smo željeli da  damo svoj doprinos mjesnoj zajednici ,  da omogućimo gostima da vide dio kulture i tradicije,  kroz ove manifestacije.Program je bio bogat  kulturno – umjetničkim sadržajem. Iako je prije  nekoliko mjeseci osnovano  ovo Nevladino udruženje,  godinama radim sa djecom.Krajem marta osnovala sam hor “Cvrkutići”. Organizovala sam mnoge radionice, tematske žurke, bazare, dan otvorene knjige,  u nastojanju da djeca pametno provedu vrijeme. Nastojim da program podignem  na viši nivo. Za ovakvo lijepo veče ne treba puno truda. Trenutno radim na projektu,  koji ću da ponudim Opštini, nadam se da će  prepoznati kvalitet. Biće  još manifestacija,radionica,  plesa u ritmu ljeta, dana otvorene knjige , veče recitacije i uz podršku ostalih očekujem  da  program realizujemo na najbolji način, ukazala je Ivović.

Dirigentica Dječije hora „Cvrkutići“ Lidija Ivanović, veoma je zadovoljna nastupom mališana.

– Hor „Cvrkutići“  je za samo dva mjeseca rada postigao dobar uspjeh, to su dječica uzrasta od četiri do 12 godina. Potrudili su se, redovni su bili na probama, dali su sve od sebe da nauče tekstove, da nauče da pjevaju. U principu sam zadovoljna. Mislim da sa ovakvim programom  treba nastaviti još više, češće da djeca uljepšaju ljeto. To su djeca koja vole to što rade, ljubavlju su omogućili da hor nastane i opstane i da nastupimo , evo treći put i to sa pet pjesma. Zahvaljujemo se publici , sponzorima i Mjesnoj zajednici Kumbor, koji su podržali ovaj program.  Nadam se da će i druge mjesne zajednice organizovati ovakave programe,  pa ćemo rado biti i njihovi gosti, ako nas pozovu.  Djeca su  vrijedna,  na njihovo interesovanje povećali smo raspored proba sa jedne na dva puta sedmično. Uvijek je na probi hora prisutno bar  17 članova , od ukupno  23 djece. Pozivamo djecu,  koja vole da pjevaju, koja bi željela da se druže sa nama , da  se jave radi učlanjenja u Dječiji hor „Cvrkutići“, navela je dirigentica Lidija Ivanović.

 

 

 

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com