Sport

USPJEŠAN START EKIPE „BIG GAME HERCEG NOVI“ 

Prvog dana VI Međunarodnog takmičenja „Big game fishing Herceg Novi 2018“ sa ulovom se na Škver vratila samo ekipa „Big game Herceg Novi“.

Kako nam je rekao kapiten ekipe, i organizator ovog takmičenja, Raco Gardašević, tehnikom driftovanja su, nakon pola sata borbe, ulovili tunu koja je na vaganju težila 42,80 kg. Nadomak uspjeha bile su još dvije ekipe; „Montena max“ je, nakon  sat i po borbe, izgubila ulov, koji je pobjegao i ekipi „Big tuna“. „Big game Herceg Novi“ je trijumfovao na ovom takmičenju prije dvije godine sa ulovljene tri tune, ukupne težine 189 kg. Njihova je i bila i najveća riba ulovljena na turniru, tuna teška od 107-108 kilograma, čija je težina nakon čišćenja, na koje otpada 10-12%, iznosila 94 kilograma. 

Po lijepom vremenu i jutros se na otvoreno more u lov na sabljarke, tune i ostale trofejne ribe, otisnulo 17 ekipa, sa članovima iz Crne Gore, Srbije, Slovenije, Rusije, Švajcarske, Njemačke i Italije. Povratak na Škver je planiran oko 18:00 sati, a vaganje i bodovanje ulova je od 20:00 sati u kafeu „Stanica“.

Poslednjeg dana takmičenja će po treći put biti organizovan „Little game fishing“. Najmlađi ribari, uzrasta od 7 do 14 godina, loviće sutra od 10:00 sati u blizini Rosa.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com