Turizam

USPJEŠAN NASTUP TURISTIČKE ORGANIZACIJE NA SAJMU U OSLU

U gradskoj Turističkoj organizaciji izuzetno su zadovoljni kako je protekao sajam u Oslu.  Akcenat je bio na predstavljanju vansezonske ponude , a dogovoreno je i kreiranje paket aranžmana sa turističkom agencijom.

Na sajmu su razgovarali sa nekoliko norveških turističkih agencija i turoperatora i uspostavili sasradnju.

– Sa agencijom Merlot Reiser je dogovorno kreiranje paket aranžmana za Herceg Novi, a sa magazinom Reiselyst ugovoreno je objavljivanje reportaže o Crnoj Gori za ovu godinu.

Herceg Novi se predstavio sa vrlo moderno uređenim štandom na kojem je drugog dana sajma organizovan prateći program „Face painting“, a što se ispostavilo kao jako zanimljivo velikom broju posjetilaca. Norvežani koji su posjećivali štand uglavnom su imali svjest o poziciji Crne Gore, ali rijetko ko je imao više informacija. Pokazali su veliku zainteresovanost i veliki broj posjetilaca je rekao da će ove godine posjetiti Crnu Goru radije nego Hrvatsku.

-Face painting je privukao brojne porodice i bio interesantan posebno velikom broju mališana koji su natpisom Montenegro i slikom na licu odlazili sa našeg štanda. Norvežani su pokazali veliku zainteresovanost  za Crnu Goru i obećali da će je posjetiti.

Na sajmu  u Oslu, pozivu Turističke organizacije odazvali su se Nacionalna turistička organizacija i lokalne organizacije Budve, Bara, Kotora i Tivta, kao i značajni privredni subjekti Institut Igalo, Hungest hotel Sun Resort i kompleks Lazure Meljina, koji su takođe vrlo zadovoljni nastupom, jer su uz predstavljanje posjetiocima, imali i brojne sastanke sa lokalnim agencijama i časopisima.

Norveška i uopšte skandinavska regija su vrlo značajno i izuzetno kvalitetno turističko emitivno tržište koje ranije nije bilo tretirano na adekvatan način. Stoga je Turistička organizacija Herceg Novi, a sa ciljem približavanja naše destinacije skandinavskom tržištu koje je među prioritetnim tržištima za Herceg Novi prije svega u kontekstu zdravstvenog turizma, odlučila da se aktivnije angažuje u promovisanje našeg grada i države na tržištu koje je u svakom smislu naklonjeno Crnoj Gori.

Na sajmu koji je trajao od 12. do 14. januara, predstavilo se više od 300 izlagača, sa preko 43000 posjetilaca

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com