DruštvoKultura

USPJEŠAN NASTUP KUD “SLOGA” NA FESTIVALU U VARNI

Članovi KUD „Sloga“ iz Đenovića, koji su od 9. do 12. juna učestvovali na 23. Balkan folk festivalu u Bugarskoj, vratili su se iz Varne sa „Zlatnom plaketom“.

Ovaj međunarodni festival  traje puna tri mjeseca i odvija se u šest kategorija, a KUD „Sloga“ je u nedelju – 11. juna Igrama iz Crne Gore otvorilo festival folklora, kaže umjetnički rukovodilac Željka Moskov.

– Ove godine je na Balkan folk festivalu u Varni učestvovalo 36 članova Izvođačkog ansambla i orkestra „Sloge“, koji su se predstavili igrama iz Crne Gore i Boke. U našoj grupi su bili i Folklorni ansambl „Aluminijum“ iz Podgorice, KUD „Boško Vujadin“ Ilidža iz Republike Srpske, KUD „Stari grad“ Lukovec iz Hrvatske i dječji folklorni ansambl iz Ukrajine. Ovaj festival nije takmičarski već je revijalnog karaktera, a organizatori su nam dodijelili „Zlatnu plaketu“ za uspješan nastup.[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2017/06/nagrade.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”]

Na prošlogodišnjem Balkan folk festivalu u Varni učestvovao je Dječji ansambl koji je, pored plakete za učešće, dobio specijalnu nagradu za „ukupan utisak“. I pred njima su novi nastupi i gostovanja.

– Dječji  ansambl KUD “Sloga” će od 4. do 10. juna učestvovati na 6. Međunarodnom festivalu folklora “Skoči kolo da skočimo” u Podgorici. Osim toga, zahvajujući saradniji uspostavljenoj sa kolegama prije 4-5 godina, naši najmlađi igrači su pozvani da krajem jula gostuju u Sarajevu. Nedavno su učestvovali na Smotri dječih folklornih ansabala Boke Kotorske u Tivtu, a tokom ljeta ćemo imati još dosta nastupa, najavljuje Moskov.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com