Turizam

USPJEŠAN I DRUGI JACHT WEEK U GRADSKOJ LUCI

Tokom drugog Yacht Week-a u  Gradsku luku Herceg Novi uplovilo je 40 brodova sa  preko  450 nautičara sa skoro svih kontinenata. Oni su u Luci proveli jedan dan  a danas su od 8 do 12 sati isplovili.

Nautičari su bili iz evropskih zemalja, ali i i iz Afrike,  Južne i Sjeverne Amerike, Australije, kazao je  direktor Agencije za gazdovanje gradskom lukom na Škveru Božo Ukropina.

– Prve jahte počele su da stižu u našu Luku juče poslije 17 sati. Zbog velikog broja plovila, morali smo da izmjestimo neke naše klijente koji su duže na vezu, ali sve je proteklo u najboljem redu. Kao i prošli put nautičari su imali  organizovano druženje u Gradskoj kafani i jutros su otišli zadovoljni, kazao je Ukropina.

U Gradskoj luci zadovoljni su kako protiče sezona. U maju i junu je njihove usluge koristilo oko 200 plovila, što je za 20 odsto više nego lani u isto vrijeme.  U julu bilježe oko 10 odsto bolju posjećenost.  Treći Yacht week biće održan u nedelju 12. avgusta , kada prema riječima Ukropine očekuju 20-ak plovila i između  250 i 280 nautičara.

 

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com