Društvo

USPJEH NOVSKIH UČENIKA NA LIKOVNIM KONKURSIMA

Na konkursu “X Mali likovni susreti” koji organizuje Srednja likovna škola „Petar Lubarda“ sa Cetinja nagrađeno je pet učenika iz novskih osnovnih škola “Orjenski bataljon”, “Milan Vuković” i “Dašo Pavičić”. Osvojili su dva prva, dva druga i jedno treće mjesto.

Na temu „Da imam čarobni štapić“ slikali su učenici iz 81 osnovne škole, a pristiglo je 2 849 radova. U kategoriji učenika od IV do VI razreda prvo mjesto je osvojila Ana Sukhareva učenica VI-1 razreda OŠ “Milan Vuković”, na drugom mjestu je Ivana Antunović, učenica IV razreda OŠ “Dašo Pavičić” (mentorka prof Dubravka Ametović), dok je treće mjesto osvojila Natalija Smoljan učenica VI-1 razreda OŠ “Orjenski bataljon” (mentorka prof Aleksandra Ćorović).

U kategoriji od VI do IX razreda prvo mjesto osvojio je Petar Lučić, učenik VII razreda OŠ “Dašo Pavičić” (mentorka prof Dubravka Ametović), a drugu nagradu osvojila je Anja Kovačević učenica IX-1 razreda OŠ “Orjenski bataljon” (mentorka prof Aleksandra Ćorović).

OŠ “Orjenski bataljon” i OŠ “Milan Vuković” dobitnice su i nagrada za kolekciju.

Organizovana je i izložba radova, likovne radionice i dodjela nagrada u ateljeima Srednje likovne škole ,,Petar Lubarda“ na Cetinju.

Na konkursu Zavoda za zapošljavanje „Izbor budućeg zanimanja“ pisali su i slikali učenici IX razreda. Prvo mjesto u kategoriji likovnih radova osvojila je Luna Supić učenica IX-3 razreda OŠ “Milan Vuković”.

ČESTITAMO!

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com