Društvo

USKORO NVO KULTURNO-KREATIVNI CENTAR KUMBOR

Mirjana Ivović će uskoro svoj dugogodišnji rad sa djecom koji se odvija kroz organizovanje radionica, bazara i tematskih zabava krunisati osnivanjem NVO Kulturno-kreativni centar Kumbor za djecu i omladinu.

U okviru ove NVO krajem marta počinje sa radom dječiji hor Kumbor pod vođstvom Lidije Jovanović.

-Muzički je obrazovana, ima grupe i radi sa djecom. Hor će činiti ne samo mališani iz Kumbora, nego i okolnih mjesta – rekla je Mirjana Ivović koja planira i Dane otvorene knjige koji će se održavati vikendom.

-Osnovaćemo malu biblioteku i svako ko želi moći će da donira knjigu, kako bi djeca na radionicama imala šta da čitaju – kazala je Ivović.

Ona već četvrtu godinu krajem marta održava tematsku žurku, koja je ove godine zakazana u nedelju, 24. marta, da bi se djeca družila i zbližila kroz igru i ples. U nedelju je organizovala i radionicu povodom današnjeg praznika, 8. Marta.

-Prisustvovalo je 17 mališana koji su pravili čestitke, bojili i crtali. Planiramo i uskršnju radionicu, kao i mnogo drugih aktivnosti tokom godine. Kada osnujem NVO Kulturno-kreativni centar biće mi lakše da sve ovo dignem na veći nivo – poručila je Ivović koja ima dugoročne planove i već misli o ljetnjim događajima.

-Na ljeto bih sa Mjesnom zajednicom priredila dječije-kulturno veče u Kumboru, gdje bi održali koncert  na kom bi nastupio hor i djeca koja se bave muzikom – kazala je Mirjana Ivović koja uvijek ističe da sve događaje organizuje uz finansijsku podršku Mjesne zajednice Kumbor, čiji su im članovi ustupili učionicu za dječije radionice, ali su uvijek raspoloženi i da ustupe prostorije za veće manifestacije gdje se okupi dosta mališana.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com