Društvo

USKORO ĆE BITI ZAVRŠENA SANACIJA MOSTA PREKO POTOKA NEMILA U MELJINAMA

Glavni izvođač radova na izgradnji kompleksa Lazure  kompanija “Imperio Holding Limited” privodi kraju radove na sanaciji mosta u Meljinama. Ova kompanija je na osnovu ugovora sa Opštinom 19. decembra prošle godine donirala sredstva za sanaciju mosta, koji  povezuje Jadransku magistralu i Ulicu Braće Pedišića.

Ugovor je definisan u saradnji dvije strane i njime je određeno da će sanacija mosta biti donacija ove kompanije  Herceg – Novom, što je jedan od pozitivnih primjera učešća  investitora u  razvoju komunalne  infrastrukture.

Kompanija Lazure je ugovornom odnosu  sa Opštinom, obavlja sanaciju starog mosta u Meljinama,  što je značajniji  građevinski poduhvat, s obzirom   da će most ubuduće nositi veći dio saobraćanog opterećenja. To je u skladu sa planskim dokumentima i njihovim projektnim rješenjima, gdje će postojeća saobraćajnica   u Ulici Braće Pedišić,  u budućem kompleksu Lazure biti  drugačije namjene, nego što je kompletan javni saobraćaj,  zbog čega smo   zajednički našli   potrebu rješavanja  takvog problema,  podsjetila je potpredsjednica Opštine Danijela Đurović.

Prema projektu i građevinskim dozvolama koje je izdalo Ministarstva održivog razvoja i turizma, ovaj dio Ulice Braće Pedišića će po završetku radova na kompleksu Lazure biti uređena kolovozno-pješačka zona, a glavni saobraćaj će se odvijati preko saniranog mosta nad potokom Nemila.  Izvođač je  o svom trošku obezbijedio građevinski materijal i radnu snagu dok je Opština obezbijedila  investitorski nadzor nad izvođenjem radova.Radovi na sanaciji mosta  bi trebalo da budu završeni za desetak dana. Trenutno rade na  provođenju cijevi za vodu,  kablova od struje i telefona ispod konstrukcije mosta.Postavljaju šahtove i potom će preći na asfaltiranje mosta i dionice puta  koji povezuje Jadransku magistralu i Ulicu Braće Pedišića. Zbog bezbjednog i nesmetanog izvođenja radova na hotelu, za saobraćaj je zatvoren dio Ulice Braće Pedišića uz sam kompleks Lazure, od ugla sa Braće Grakalića do ugostiteljskog objekta „Barbi“.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com