DRUŠTVO

UPRAVA POLICIJE CG: ZAVRŠEN SEMINAR U BUGARSKOJ

U organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Bugarske i Joint International Policing Hub-a, a u sklopu projekta „Evropska obuka policijskih službenika i građana za učešće u misijama” (EUPCST) 2019 – 2021, u Sofiji, Bugarska, je organizovana obuka „Policija u zajednici u osjetljivim i konfliktom zahvaćenim zemljama” u periodu 13 – 17. januar 2020. godine.

Seminar su otvorili zamjenik ministra unutrašnjih poslova Republike Bugarske gospodin Milko Berner i ambasadorka Velike Britanije u Bugarskoj Ema Hopkins.

Riječ je o  nastavku angažovanja na projektu „Evropska obuka policijskih službenika i građana za učešće u misijama” (EUPCST) 2019 – 2021. koji finansira Evropska komisija.

Cilj ovog obučavanja predstavlja jačanje kapaciteta zemalja članica Evropske unije za uspješno učešće, koordinaciju i zajedničke poslove u međunarodnim mirovnim i misijama za stabilizaciju na taktičkom i strateškom nivou.

Obuci su prisustvovali predstavnici: Bugarske, Crne Gore, Finske, Francuske, Italije, Mađarske, Njemačke, Portugalije, Rumunije, Španije, Ukrajine i Velike Britanije.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com