DRUŠTVOIzdvojeno

UP CB HERCEG NOVI:  RASVJETLJENO RAZBOJNIŠTVO, U DRUGOM POSTUPKU PRONAĐENI ORUŽJE, MUNICIJA, BOMBA, EKSPLOZIV


Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Herceg Novi su u saradnji sa službenicima Forenzičkog centra, rasvijetlili su krivično djelo razbojništvo u pokušaju i lišili slobode dva lica S.Š. (19) i L.S. (20), oba iz Herceg Novog, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo u pokušaju.

Oni su, kako se sumnja, u decembru 2018. godine, ovo krivično djelo počinili tako što su nakon završene vožnje taksi vozilom, uz prijetnju nožem zahtijevali od vozača  da im preda novac. Nisu uspjeli da otuđe novac jer ih je oštećeni vozač spriječio u toj namjeri, nakon čega su se dali u bjekstvo. Osumnjičeni su  uz krivičnu prijavu privedeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom.

Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Herceg Novi su  postupajući na osnovu operativnih informacija a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije, za istragu izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi S.M. (57) iz Herceg Novog. Tom prilikom  pronašli su i oduzeli pištolj, dvije lovačke puške, ručnu bombu M75, pakovanje plastičnog eksploziva težine oko 200 grama i 99 komada municije različitog kalibra. Pronađeni i oduzeti predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom koji je naložio da se se protiv S.M. podnese krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com