IzdvojenoKultura

UOČI IZLOŽBE “PONOVNI SUSRETI” SA ZORANOM BULATOVIĆEM SUTRA I KONFERENCIJA ZA NOVINARE

Najavljivana za 9. pa odgođena za 16. maj  izložba grafika Zorana Bulatovića “Ponovni susreti”  koja će biti priređena u galeriji „Sju Rajder“ već izaziva veliko interesovanje  prijatelja  i poklonika stvaralaštva ovog novskog umjetnika.

U susret izložbi za sutra je zakazana konferencija za novinare u Gradskoj kafani  u  11 sati, a govoriće  Goran Skrobanović  restaurator i konzervator, koji će izložbu otvoriti i umjetnikova ćerka  Ana Lily Bulatović  koja je organizuje inače slobodni umjetnik i art tutor hercegnovske  NVO Sinergija.

Susret sa novinarima značiće i više detalja o izložbi, a mi ćemo podsjetiti da je u razgovoru za Svijet kulture Radio Herceg Novog Ana Bulatović već nagovjestila da će u postavci biti 27 djela iz perioda „Raspeća“, ali i  apstrakcije kao i nekoliko portreta. Ana Bulatović kaže da je iza  njenog oca ostalo mnoštvo radova  koji  moraju da izađu na svjetlost dana .

TONSKI -Svi njegovi radovi su kod mene kući, ali oni su posloženi, osjećas se tamjan od ikona koje je  radio, što je takođe jako interesantan momenat, tako da  i mene susret sa njegovim radovima uvijek  nanovo iznenadi, kao da se sa njim sretnem, priče Ana Bulatović.

I od naše sagovornice dobili smo potvrdu da je pred otvaranje izložbe stvorena posebna atmosfera iščekivanja.

– Toliko je ljudi uskočilo da nesebično pomogne, što mi je posebno važno sada kada sve  postaje malo i haotično, intenzivno ali i interesantno. Veliko hvala svim ljudima koji su se priključili projektu, koji su prijatelji projekta, koji su tu na dnevnoj bazi, koji me sretnu u prolazu i pitaju mogu li nešto da pomognu. Stvarno je jedna predivna vibracija, a poisebnu zahvalnost dugujem galeristkinji Ljiljani Marinović, objašnjava naša sagovornica.

Podsjetićemo, ovo je druga izložba koju Ana organizuje nakon što je Bula otišao iz  ovog svijeta. Istovremeno je i potvrda  da ga ni porodica niti prijatelji a ni njegov Herceg Novi nisu zaboravili.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com