Društvo

UNIVERZITET CRNE GORE: OD SUTRA PRIJAVE ZA UPIS STUDENATA

Raspisan je konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija Univerziteta Crne Gore za studijsku 2018/2019. koji se finansiraju iz Budžeta Crne Gore. Podnošenje prijava organizovano je sutra (25. jun)  i u utorak (26. jun). Na Fakultetu za primjenjenu fizioterapiju u Igalu ove godine upisuju 45 brucoša.

Ukupan broj mjesta na svakom studijskom programu povećava se za po 1 % po principu afirmativne akcije. Pravo prijave imaju crnogorski državljani i stranci, u skladu sa zakonom, koji su stekli odgovarajuću kvalifikaciju IV-1 podnivoa Nacionalonog okvira kvalifikacija, saopštavaju iz Univerziteta Crne Gore.

Kandidati uz prijavu trebaju dostaviti originalnu diplomu o položenom eksternom maturskom, odnosno stručnom ispitu; originalna svjedočanstva o završenim pojedinačnim razredima srednjeg obrazovanja; diplomu “Luča” ili ekvivalentnu diplomu; kopiju biometrijske lične karte, a za strance odgovarajuću ličnu ispravu koja se izdaje u skladu sa posebnim propisom; diplomu (ili ekvivalentni dokument) o osvojenoj prvoj ili drugoj nagradi na državnom ili međunarodnom takmičenju iz predmeta koji su od značaja za nastavak obrazovanja.

Testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nisu imali eksterni maturski, odnosno stručni ispit polažu se u srijedu, 27. Juna.

Prijemni ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, a koji su dodatni uslovi za upis, polažu se prema rasporedu koji će biti istaknut na oglasnim tablama univerzitetskih jedinica, od 28. juna do 2. jula.

Upis kandidata i izdavanje uvjerenja biće obavljeno zaključno sa  9. julom 2018. godine.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com