Politika

UKRATKO: SA 17. SJEDNICE SO HERCEG NOVI

Na današnjoj 17. Sjednici SO Herceg Novi usvojena je informacija o realizaciji prošlogodišnje sezone sa anketom turista, kao i program  mjera za pripremu  predstojeće sezone. Dnevni red je dopunjen predlogom izmjena i dopuna DUP-a Blace-Jošice za hotel “Park” a nakon jednočasovne rasprave i usvojen .

Iz opozicionih klupa kritikovano je što je ova tačka uvrštena u dnevni red pa odbornici nisu imali vremena da detaljnije sagledaju predlog. Danijela Đurović (SNP) istakla je da se hotel u tom dijelu Bijele uveliko gradi, a Dragan Šimrak(SDP) je naglasio da je dopuna DUP-a namjenski za hotel „Park“ u situaciji kada je tamo uglavnom sve izgrađeno. Podsjetio je da je riječ o investitoru koji duguje 900.000 eura za porez, od čega Herceg Novom pripada pola miliona, pa je predložio da se razmatranje ove tačke odgodi za sedam do 15 dana a da se u međuvremenu od Popovića zahtjeva uplata poreza. opozicioni odbornici su naveli da je objekat proširen i na parkovsku površinu pa su izrazili sumnju da je vrijedno zelenilo sačuvano.

Predsjednik SO Andrija Radman odgovorio je da je aktuelna administracija uspjela da pokrene izgradnju četiri nova hotela potpuno zakonito i legitimno, a to za prethodnih 14 godina nije urađeno.

U 2016. ćemo biti još produktivniji kada je riječ o novim hotelima. Ovim DUP-m stiču se uslovi da se hotel završi, istakao je Radman i dodao da mu nije jasno zašto nekome ne odgovara da “radimo i stvaramo uslove za gradnju neophodnih hotela”. Sekretar za prostorno planiranje Mladen Kadić je kazao da je sve urađeno u skladu sa zakonom, i ustvrdio da ako se nešto može uraditi  za deset dana ne treba čekati godinu. kazao je i da je riječ o ozbiljnom investitoru koji će završiti objekat do 1. juna i kome bi on, da ima mogućnosti povjerio izgradnju hotela “Tamaris”.

SO je danas nakon duže rasprave usvojila informaciju o realizaciji prošlogodišnje turističke sezone sa anketom turista. Jednoglasno su prihvaćen zaključci Mirka Mustura da SO obaveže nadležne organe lokalne uprave i TO da u najskorije vrijeme organizuju sastanak sa predstavanicima turističke privrede, predstavnika svih komunalnih preduzeća čiji je osnivač Opština, predstavnika MZ i drugih zainteresovanih subjekata na kome bi se izvršila analiza prethodne i dali predlozi za ovogodišnju sezonu. Zapisnik sa ovakovog sastanka bi predstavljao smjernice SO šta treba dalje raditi u cilju pripreme sezone. Usvojen je takođe jednoglasno i drugi Musturov zaključak da do početka turističke sezone u okviru skupštinskog zasjedanja barem jednom mjesčno na dnevnom redu bude priprema sezone i analiza obavljenih aktivnosti.   sjednici je prisustvovalo 27 od 34 odbornika. Odbornici su jednoglasno usvojili predlog mjera za pripremu naredne turističke sezone uz dogovor da u dokument uđu preporuke Danijele Đurović(SNP), Zorana Kovačevića i Sandre Požgaj iz DPS-a. Glasovima vladajuće koalicije razrješeni su i imenovani novi članovi u upravljačkim tijelima Čistoće, Muzeja i galerije, kao i Gradske biblioteke i čitaonice. Predlog da Mladen Ivanović bude član odbora direktora Parking servisa je povučen jer nije usklađen sa Zakonom.Odbornici su u obavezi da usklade svoje funkcije sa novim Zakonom o sprečavanju korupcije, a kako je rekao predsjednik SO Andrija Radman, nadležnoj Komisiji je upućen zahtjev za mišljenje za sve odbornike u lokalnom parlamentu.

Današnjem zasjedanju nisu prisustvovali odbornici Nove, Boris Seferović i Žaklina Babović, Milovan Baždar iz PzP-a, dr Špiro Vuković iz Građanskog saveza, dr Savo Marić iz Novske liste i nezavisni odbornik Obrad Gojković.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com