DruštvoIzdvojeno

UKLONJEN  UVREDLJIVI GTRAFIT SA VOJVODIĆA MULA

Mještane Đenovića jednako koliko i goste ovog mjesta  neprijatno je  iznenadila ovih dana uvredljiva poruka ispisana crvenim sprejom na kamenu Vojvodića mula. Uz psovku stoji „ Srbi“  i „stoko“. Kako su naši slušaoci reagovali,  pozvali smo predsjednika Mjesne zajednice Đenović Miloša Bojanića, koji nam je kazao da   ni oni nisu znali za uvredljivi grafit, do poziva  koji je stigao  prvo iz jednog medija a potom i od   načelnice hercegnovske Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora.

-Od  načelnice smo dobili fotografiju  dijela mula na kojem se nalazi taj  natpis.  Rekli smo Komunalnoj policiji da ćemo pomoći kako bi se on što prije uklonio. Mjesna zajednica već je kontaktirala privatnika koji je  specijalizovan za pjeskarenje kamena. Žao nam je što se to dešava kod nas a mi nismo znali, krivo  nam je što niko to ranije nije prijavio.

Grafit je danas uklonjen, potvrdila nam je načelnica komunalne policije Marija Andrić.

Ostaje  nakon svega osjećaj neprijatnosti  tim prije  što se ne zna ko je ovako nešto mogao da uradi. I naš sagovornik i i  mještani Đenovića kažu da natpisi poput ovoga i uopšte oni koji na bilo koji način  vrijeđaju nekoga  ne odražavaju mišljenje stanovnika. Oni su  prije odraz  primitivizma onih koji žele da izazovu  pažnju u mjestu koje  ima   slobodarsku tradiciju,  u kojem  nikada nije bilo  primjera nacionalnih, rasnih,  vjerskih ili bilo kojih drugih podjela, naprotiv, živi se u dobrosusjedskim odnosima i toleranciji.

ČELNICI OPŠTINE OSUDILI  VANDALSKO ISPISIVANJE GRAFITA
Opština Herceg Novi najoštrije osuđuje počinioce koji su ispisali uvredljivi grafit u Đenovićima, navodi se u saopštenju koje su potpisali predsjednik hercegnovske opštine Stevan Katić i potpredsjednik  Miloš Konjević.
Ovaj sraman, vandalski čin predstavlja udar na  tradiciju multukulturalnosti i međusobnog poštovanja, uvredu za sve građane Herceg Novog, među kojima je veliki broj onih srpske nacionalnosti.
Natpisi sa šovinističkim porukama nedopustivi su u Herceg Novom, gradu koji raširenih ruku dočekuje ljude svih naroda i nacionalnosti.
Zahtijevaćemo od Uprave policije da otkrije ko stoji iza ovog prekršaja i da kazni počinioce.
Važno je istaći da ovaj, pojedinačni slučaj narušavanja javnog reda predstavlja presedan u zajedinici koju odlikuje skladan suživot građana različitih nacionalnih i konfesionalnih opredjeljenja.
Ovim putem se izvinjavamo svim građanima i gostima našeg grada. Posebno izvinjenje upućujemo pripadnicima srpske nacionalnosti, u ime grada koji je mnogima dom, koji je prva opština nosilac ordena Svetog Save prvog reda i godinama ostaje prepoznat kao jedna od omiljenih destinacija građana Srbije, navedeno je u saopštenju.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com