DruštvoIzdvojeno

UGAŠEN POŽAR U USTANIČKOJ ULICI, NEMA POVRIJEĐENIH

Pripadnici Službe zaštite i spasavanja ugasili su požar koji je danas nešto iza 13 časova izbio u kući, u Srbini 32. Povrijeđenih nije bilo, a pričinjena je znatna materijalna šteta.

Vlasnici objekta N.G., koja je bila u kući u trenutku izbijanja požara i uputila poziv vatrogascima, u pomoć su prvo pritekle komšije. Prema riječima komandira smjene novske vatrogasne jedinice Vladimira Pejovića, do požara je došlo u kuhinji.

-Na teren smo odmah uputili vozilo i tri vatrogasca. Kuća je bila uz put pa smo mogli odmah pristupiti gašenju. Kuhinja je u potpunosti izgorjela, dok su ostale prostorije bile zadimljene jer su svi prozori bili zatvoreni pa je koncentracija dima bila velika, te se sa spoljašnje strane nije ni moglo primjetiti da u kući gori. Vlasnica je već bila van objekta kada smo stigli. Na terenu su bili i pripadnici Komunalne policije, Centra bezbjednosti, elektrodistribucije kako bi isključili struju i krim služba policije koja je obavila uviđaj, istakao je Pejović.

Otežavajuća okolnost je kada do požara dođe u objektima koji su u uskim gradskim ulicama jer im je nemoguće pristupiti većim vozilima.

-Danas smo na sreću uspjeli odmah da prođemo, nije bilo parkiranih automobila na putu. Većim vozilom možemo doći do Srbine, do skretanja za Čela, ali dalje ne. Sada imamo dva manja nova vozila pa bismo njih koristili, kazao je Pejović.

On je objasnio da u 80 odsto požara uzrok bude ljudski faktor, te je apelovao na građane da vode računa, posebno o održavanju dimnjaka.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com