DruštvoIzdvojeno

UČENICI OŠ “ORJENSKI BATALJON” NAJBOLJI U ZNANJU IZ METROLOGIJE

U okviru “Otvorenih dana nauke”, državni Zavod za metrologiju organizovao je juče, u prostorijama Osnovne škole “21. maj” u Podgorici, kviz “Zašto su mjerenja važna?” namijenjen učenicima šestih razreda osnovnih škola.

Učenici OŠ “Orjenski bataljon” Miloš Gligović, Natalija Smoljan i Danilo Đukanović (rezerva Tamara Andrić) osvojili su prvo mjesto, a njihovi mentori su bili Ranko Đurović, Gojko Radović i Marija Todorović.

-U kvizu je učestvovalo 27 učenika iz devet osnovnih škola. Uz našu, učestvovale su još „Maksim Gorki”, „21. maj”, „Štampar Makarije”, „Vlado Milić”, „Savo Pejanović”, „Sutjeska” i “Vladimir Nazor” iz Podgorice, kao i učenici Osnovne škole „Braća Labudović” iz Nikšića. Cilj organizovanja kviza je da se učenicima približe znanja iz matematike i prirode, kao i da se učestvovanjem u kvizu učenici  dodatno afirmišu i prošire znanja iz tih oblasti. Osim toga, dio pitanja u okviru kviza odnosio se i na metrologiju, tačnije skrenuta je pažnja na to koliko su mjerenja zastupljena u svakodnevnom životu. Realizaciju kviza podržalo je Ministarstvo nauke, a  takmičari najbolje tri ekipe osvojili su vrijedne nagrade: bicikla, tablet računare i bežične slušalice, saopštavaju iz škole u Bijeloj.

Čestitamo nagrađenim učenicima i njihovim mentorima!

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com