DruštvoIzdvojeno

UČENICI OŠ “DAŠO PAVIČIĆ” OSVOJILI PRVU I TREĆU NAGRADU “MLADIH EKO REPORTERA”

Učenici OŠ “Dašo Pavičić” Sergej Dragović, Petar Lučić i Danilo Dabović osvojili su prvu nagradu na takmičenju “Mladi Eko reporteri” u kategoriji video rad, a treću nagradu, u istoj kategoriji, osvojio je Pavle Đurović. Njima su danas, u Ministarstvu održivog razvoja i turizma u Podgorici, uručene nagrade i plakete na svečanosti organizovanoj povodom Dana planete Zemlje.

Prvonagrađeni rad „Surlaš“ Sergeja Dragovića, Petra Lučića i Danila Dabovića biće preveden, a potom i proslijeđen na Međunarodno takmičenje „Young Reporters for the Environment 2019” u Kopenhagenu. Učenik Pavle Đurović osvojio je treću nagradu za video rad „Odlaganje otpada u opštini Herceg Novi“. Njihova mentorka je profesorica biologije Milica Kovačević.

-Učenici su veoma srećni i zadovoljni, a posebno prvonagrađeni jer je njihov rad odabran među onih sedam koji će biti na međunarodnom takmičenju. Rezultati se očekuju do 5. juna. Ove godine je na takmičenju “Mladi Eko reporteri”, iz naše škole učestvovalo dosta učenika, rado se odazivaju na ovaj konkurs i broj radova je svake godine sve veći. Veoma sam srećna i zadovoljna jer svaki njihov uspjeh u meni budi pozitivne emocije i ostavlja pozitivan utisak!, istakla je profesorica Kovačević.

Ove godine na konkurs “Mladi Eko reporter” stiglo je preko 480 radova iz 33 osnovne i 16 srednjih škola.

Čestitamo učenicima i mentorki!

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com