DRUŠTVO

UČENICI I NASTAVNICI  OŠ „MILAN VUKOVIĆ“  U KARAVANU PRIJATELJSTVA  U BITOLJU

Među učesnicima  Karavana prijateljstva koji će biti održan od 18. do 21. maja u Bitolju  biće ove godine pet nastavnika i isto toliko učenika  Osnovne škole “Milan Vuković”. Ovogodišnji moto je “Djeca su radost života- djeca su ljepota svijeta”.

Karavan prijateljstva je nastavak  projekta Prijateljski susreti koji su se održavali prije rata, objašnjava Željko Bojović direktor Osnovne škole “Milan Vuković”.

-Nakon rata opet je pokrenuta inicijativa naših škola da se prijateljski susreti nastave, a ideja je prihvaćena sa oduševljenjem među onima koji su bili učesnici prethodnih. Poslije nekoliko sastanaka škola iz Kranja, Banja Luke, Osjeka, Zemuna, Bitolja i Herceg Novog dogovoreno je da ovakve susrete valja njegovati, a jedina promjena je novo ime, “Karavan prijateljstva”. Susreti su važni i zbog djece, škola ali i zbog njegovanja odnosa među državama jer ovakvim druženjima uvjek prisustvuje predstavnik, ambasador naše države ili zvaničnici koji su akreditovani u diplomatskim predstavništvima država domaćina”, informiše Bojović.

Svečano otvaranje manifestacije planirano je u srijedu u 18 sati kaže Bojović.

 Programom u okviru Karavana prijateljstva domaćini su predvidjeli više aktivnosti u sekcijama koje će imati takmičarski karakter. Sav materijal smo dostavili u predviđenom roku i na kraju se nadamo da će naši učenici uspjeti da osvoje nagrade. Svaki konkurs ima određenu temu: za fotografiju je “Podjeli drugarstvo, podjeli sreću”, Likovni je pod motom “ Moj san je…”, a literarni će donijeti djela u prozi ili poeziji na temu “ Djeca su radost života- djeca su ljepota svijeta”. U svakom slučaju svaka škola će biti nagrađena da bi ostala uspomena na takvo druženje i prijateljstvo-zaključuje Bojović.

Predstavnici škola posjetiće Nacionalni park Pelister na planini Baba, Ohrid i upoznati se sa znamenitostima Bitolja. Za djecu su predviđene i sportske aktivnosti u okviru Igara bez granica.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com