DRUŠTVO

UBRZANA DINAMIKA STAVLJANJA LED SVJETILJKI U FUNKCIJU

Radnici Komunalno – stambenog preduzeća ubrzano popravljaju  led svetiljke, koje nisu bile u funkciji. Na većini pozicija u gradu, uz Jadransku magistralu  i na rivijeri,  rasvjeta je u mnogo boljem stanju nego što je bila prije dva mjeseca kada je Opština preuzela  javnu rasvjetu i održavanje povjerila Komunalno – stambenom preduzeću.

Sekretar Sekretarijata za komunalne djelatnosti , ekologiju i energetsku efikasnost Aleksandar Kovačević,kazao je za RTV Herceg Novi da je dinamika dobra,  za kratko vrijeme stavljeno u pogon 70 odsto rasvjetnih tijela, koja nisu bila u funkciji:

– Krenulo se  sa obnovom svake led svjetiljke, dobra je dinamika, preko 70 odsto je  stavljeno je u funkciju. Ljetne gužve  i vrelina malo usporava,  ali se nadam da će uskoro kompletna led rasvjeta na teritoriji Opštine Herceg Novi biti stavljena u funkciju, kazao je Kovačević.

Od ukupno 6.000 led svjetiljki,  koje je danska fima Heselajt postavila 2016. godine, preko 2.000 nije bilo u funkciji nakon bankrota ove firme, a Opština  nije mogla da pristupi led rasvjeti.

– Opština Herceg Novi  prije rješavanja ovog problema  imala je ugovor  na bazi uštede električne  energije i u godišnjim anuitetima, trebalo je da izdvaja   dio ugovorenih sredstava.  Svi smo svjedoci da led rasvjeta nije radila, osporavali smo kvalitet izvedenih radova, došlo je do suda i vansudskim  poravnanjem sa firmom Novalume,  na iznos od milion  eura,  sada smo vlasnici led rasvjete i svog održavanja. Nemamo više problema što se tiče pravnog odnosa,  da manipulišemo , odnosno , da popravljamo ta rasvjetna tijela, što nismo dosad imali,  jer su oni imali softversku kontrolu  svakog rasvjetnog tijela, posebno, objasnio je Kovačević.

Za dva mjeseca je popravljeno  i stavljeno u pogon preko 1.000 led svjetiljki.

U procesu sanacije led rasvjete, zaposleni u Sektoru za održavanje javne rasvjete u Komunalno-stambenom preduzeću, ovih dana su poboljšali i  javnu rasvjetu u Manastirskoj ulici.  Pored Gradskog groblja popravljene su četiri led svjetiljke. Kod Opšte  bolnice u Meljinama i OŠ „Milan Vuković“ na Savini  popravljeno je 10 led svjetiljki.

Takođe,su  zaposleni u Sektoru za održavanje javne rasvjete montirali četiri led svjetiljke  na početku puta za Toplu III,  čime je kompletirana rasvjeta na ovom putu. Zbog dalekovoda,  koji prolazi iznad ovih pozicija postavljena je podzemna kablovska mreža, saopšteno je iz Komunalno-stambenog preduzeća.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com