EkonomijaIzdvojeno

U “VEKTRA BOKI” VJERUJU U KOMPROMIS NAKON ŠTO JE SAVJET ODBIO NJIHOV PREDLOG ZA PRODAJU HOTELA

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte  je konstatovao da se nisu stekli uslovi za davanje saglasnosti za prodaju  hotela “Plaža”, “Igalo”, “Tamaris” i park  hotela “Boka” nakon što je razmotren  zahtjev „Vektre Boke“  upućen u junu prošle godine.

Savjet se upoznao sa informacijom Radnog tima obrazovanog  povodom zahtjeva  “Vektra Boke” . Preporučeno je Privrednom sudu Crne Gore da, u skladu sa svojim nadležnostima, preduzme aktivnosti u cilju realizacije Plana reorganizacije  Vektra Boke , navedeno je u Izvještaju o radu Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte sa Izvještajem o realizaciji plana privatizacije za 2018. godinu, kojeg je usvojila Vlada.

U kompaniji „Vektra Boka“  vjeruju da će se naći kompromisno rješenje i da će se steći uslovi za investiciju, kazao je predsjednik odbora direktora kompanije Milić Popović:

-Imamo dogovor sa predstavnicima Vlade da oni ovih dana prime  strateške investitore i razgovoraju sa njima o uslovima za realizaciju investicije. Još uvijek vjerujemo da će se naći kompromisno rješenje i steći uslovi za realizaciju investicije ali ne bih prejudicirao ništa  prije tog sastanka i razgovora koji tek treba da uslijede. Mi smo zainteresovani da strateški partneri uđu u taj projekat ali vidjećemo i uslove koje zahtjeva država i zainteresovanost s druge strane, s obzirom da imamo restituciju na tim lokacijama , da imamo otežane uslove za izradu planske dokumentacije. Sve će to biti tema razgovora nakon čega ćemo obavijestiti javnost -kazao je našem Radiju Popović.

U izvještaju Savjeta za privatizaciju je navedeno da se zadužuje  Ministarstvo finansija da preuzme obavezu rješavanja postupaka restitucije. Popović podsjeća da su to otvorena pitanja koja pokušavaju da riješe sa nadležnim ministarstvima.

-Mi imamo nekoliko otvorenih pitanja prema nadležnim državnim institucijama koje pokušavamo kompromisno riješiti vezano i za restituciju i za obaveze iz pretprivatizacionog perioda koje smo preuzimanjem kompanije morali sami izmirivati . To su naslijeđeni problemi i vjerujem da će se naći kompromisno rješenje i za jednu i drugu stranu. Mi očekujemo da nadležna ministarstva daju perdloge i iniciraju svoje sugestije prema Savjetu i Vladi i očekujemo ishod svega toga -rekao je Popović.

U izvještaju je konstatovana je obaveza izmirenja poreskog duga u iznosu od 575.015  eura u skladu sa zaključkom Vlade  od  2.12.2010. godine, obuhvaćena Rješenjem o reprogramu poreskog duga na iznos od 3.145.457  eura. Zadužuje se Ministarstvo finansija da predloži model izmirenja obaveza po osnovu radnih sporova nastalih u periodu prije privatizacije i o tome informiše Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte.

-Poreski dug je takođe naslijeđen i  pet, šest godina unazad imali smo zaključak Vlade da država preuzme taj dug koji nije realizovan. Zato smo ponovo inicirali rješavanje tog pitanja -objasnio je Popović.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com