DruštvoKultura

U SUSRET 12. GUITAR ART SUMMER FESTU- SNAŽAN TALAS MUZIČKIH STILOVA I MEĐUNARODNIH UMJETNIKA

Program ovogodišnjeg, 12. “Guitar Art summer festa”, koji će se održati od 15. do 20. avgusta na više lokacija u Herceg Novom biće predstavljen na drugoj konferenciji za novinare u utorak, 15. avgusta u 12 sati u sali za konferencije Hungest hotel San Resorta.

-Talasi su kažu metaforično putovanje snova, nade i vjere. Kada talas stigne do obale, isporuči nam sve ono na čemu smo protekle godine radili, naše nove zamisli, koncepte i ideje. Talas 12. Guitar Art Summer Festa donio je nikad bolji i raznovrsniji koncertni program, najavljuju organizatori.

Talsi nas vode naprijed, a njihova veličina i snaga zavise od dobrog vjetra. Naš vjetar su divni ljudi koji duže od decenije rade na Guitar Art Summer Festu. Zahvljujući njima, podršci institucija i prijatelja, kao i sve brojnijoj publici, spremili smo pravi udar talasa i organizovali najači festival do sada. To je naša obaveza i zadovoljsto, jer odavno smo u Herceg Novom prevazišli okvire klasične gitare, još jedna je poruka uz ovogodišnji GASF uz koji ide ogromno muzičko bogatstvo stilova i međunarodnih umjetnika.

Festival će tako  opravdati status jednog od vodećih umjetničkih događaja u Crnoj Gori. Tokom šest koncertnih večeri, publici će se na Kanli Kuli po prvi put predstaviti jedan od najpopularnijih pop-rock bendova regiona “Parni Valjak”. Legendarni bend će u Herceg Novom proslaviti višedecenijsku karijeru, a pored brojnih bezvremenih hitova i na program će biti i nove pjesme među kojima je i aktuelni singl “Ljubav”.

Preostalih pet koncertnih večeri održaće se na Trgu Mića Pavlovića, trgu od muzike a nastupiće portugalski fado sastav “Fado Iberia”, španski flamenko “Alfonso & Miguel Linares Flamenco Sextet”, crnogorska klasika “Vox2feel Duo”, te poznati beogradski sastav “Vlada & Bajka”, kao i “Sensartika trio” koji će izvesti svremenu muziku.

Prema najavi organizatora na drugoj konferenciji novinarima će se obratiti direktor festivala Boško Radojković, predsjednik Opštine Herceg Novi – Stevan Katić, predsjednik gradske TO Pavle Obradović, zatim Dragana Crvenica iz ERSTE banke Crne Gore koja je sponzor ovogodišnjeg festivala, Graça Costa Macedo iz Ambasade Portugala u Beogradu, sekretarka Sekretarijata za kulturu Ana Zambelić Pištalo i predstavnik Herceg festa. Sa novinarima će biti i Aki Rahimovski i Husein Hasanefendić iz Parnog Valjka, kao i Cristiana Águas i Manuel de Oliveira koji nastupaju na otvaranju festivala.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com