Turizam

U SUBOTU BAOŠIĆKO LJETO

Manifestacija “Baošićko ljeto”, kojom će biti ozvaničen početak  sezone biće održana u subotu 30. juna u 21 sat na platou ispred Kulturno sportskog centra.  Organizator manifestcije je Mjesna zajednica uz podršku Turističke organizacije.

Kako je najavljeno,  program će otvoriti Gradska muzika i mažoretke, a nastupiće i ansambl  „Stari kapetan“ . Za goste i mještane  obezbijeđeni su riba i vino.

– Gradska  muzika  i Mažoretke prodefilovati obalom, a krenuće od restorana “Papagaj” u 20 časova i 30 minuta. Planirano je da se na platou u Baošću okupe u 21 čas i započnu program, koji će biti nastavljen duboko u noć. Nakon njihovog nastupa goste i domaće zabavljaće klapa “Stari kapetan”. Vrijedne domaćice iz Udruženja žena  Baošića “Fešta” će na više punktova posluživati goste prženom ribom , vinom i priganicama. Mi smo među prvim u Opštini počeli da  organizuje  ove  tradicionalne pučke fešte kojim se otvara sezona na rivijeri. Tokom dana je predviđena revijalna turistička regata – Baošići 2018, najavio je predsjednik Mjesne zajednice Baošić Đuro Cvjetković:

Pozivaju turiste , Novljane  da im se pridruže u subotu u Baošiću i obećavaju svima dobru zabavu u mediteranskom , bokeškom duhu.
Ovo ljeto će biti bogato manifestacijama i feštama. Već za  ponedeljak, 2. jula  najavljuju   program   “Starom kapetanu u čast”  ispred Muzeja , Doma  kapetana Miroslava Štumbergera u čast dana njegovog rođenja.  Nastupiće klapa “Stari kapetan” nazvana po njemu  i članovi KUD-a Sloga iz Đenovića.

Nakon Baošoćkog slijedi Igaljko ljeto koje je zakazano za 1.jul u 21 sat. Kako je objavljeno na sajtu Turističke na manifestaciji  Igaljsko ljeto će nastupiti VIS “Kaldana” i KUD “Igalo”.

Turistička organizacija podržala je oko 40 manifestacija koje će tokom ljeta organizovati mjesne zajednice. Sve manifestacije kreirane su tako da program uključuje lokalne običaje i kulturu, počevši od tradicionalnih melodija  iz Boke i čuvenih hercegnovskih mažoretki, do raznovrsne gastonomske ponude, koja posjetioce ne ostavlja ravnodušnima. Svaka mjesna zajednica turistima predstavlja svoje programske aktivnosti, nastojeći da približi duh lokalne tradicije i kulture.

Foto: Milan Dobrilović

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com