DruštvoIzdvojeno

U STAROM GRADU, NOVA INTERVENCIJA, NA STEPENIŠTU  KOJE SUŽAVA PRILAZ NA FORTE MARE

-Kada bi  svi vlasnici  kuća i stanova u Starom gradu podizali zasebne ulaze  i ograđivali  prilaz do njih. blokirali  bi sasvim izukrštane, atraktivne novske skale u zaštićenom gradskoom  jezgru. Ovako su juče komentarisali  naši sugrađani i ponavljali  istu priču  i istim povodom kao i prošle godine.

Podsjetićemo, tada je  grupa građana iz Starog grada negodovala  zbog izgradnje stepenica i  postavljanja kovane ograde, na ulazu u kuću u Ulici Marka Vojnovića jer je time  sužen javni prolaz  prema  tvrđavi Forte Mare. Na naš poziv reagovala je   komunalna policija, obavili su kontrolu i vlasniku proslijedili poziv za razgovor 28.jula. Ne znamo da li je taj razgovor obavljen niti kakav je bio rezultat, ali znamo da su stepenice i ograda ostali  netaknuti a od juče  ih investitor oblaže, naši sugrašani kažu kamenom, ali kamenom koji ne odgovara starom gradskom jezgru, a još manje drevnoj tvrđavi  koja bi trebalo da se nađe na UNESCO- voj  listi zaštićenih spomenika kulture.

Tako su stare primjedbe  od danas su dopunjene  ovom novom a ključno pitanje je ostalo isto – da li investitor ima sve  dozvole za ovo što radi?

Objavljujemo   fotografije  koje smo dobili  i koje svjedoče intervenciju koja ozbiljno  narušava  izvornost arhitektonskog nasljeđa ovog dijela hercegnovskog  Starog grada,  a ponovo  ćemo tražiti  i odgovore.

Podsjećamo, lani  predstavnici komunalne policije nisu imali potvrdu  da investitor ima dozvolu ili saglasnost nadležnog  organa za podizanje stepeništa i ograde na ovom mjestu.

1 komentar

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com